Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori! Avertismentul unui dermatolog: „Ar putea fi o formă gravă de cancer”

Există un semn care apare pe unghii ce nu trebuie niciodată ignorat! Potrivit medicului dermatolog din SUA, Lindsey Zubritsky, o linie verticală pe unghie ar putea indica prezența unui melanom subunghial, un tip rar, dar agresiv de cancer de piele.

Semnul de pe unghii care îți arată dacă ai cancer / foto: Pixabay
Semnul de pe unghii care îți arată dacă ai cancer / foto: Pixabay

Dr. Lindsey Zubritsky, un dermatolog din Mississippi, SUA, îi „imploră" pe cei 1,4 milioane de urmăritori pe care îi are pe platforma TikTok să-și verifice unghiile cu atenție.

„Dacă aveți o dungă verticală întunecată care coboară pe unghie, ar trebui să o verificați. Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele, numit melanom subunghial. Deși nu este comun, poate fi ușor de ratat dacă nu știi ce să cauți”, a spus Dr. Lindsey Zubritsky, într-un videoclip publicat pe pagina sa de Instagram.

De asemenea, ea a ținut să menționeze că nu toate dungile închise la culoare de pe unghii sunt melanoame sau sunt periculoase. Există oameni care au doar o dâră care este de obicei benignă, numită melanonichie longitudinală. Făcând distincția între un melanom crescut sub unghie și un hematom apărut în aceeași zonă, care apare atunci când sângele se adună sub unghie după o traumă, cum ar fi o lovitură, a subliniat că atunci când dunga colorată începe să se extindă de la unghie spre piele, ar putea fi vorba de un melanom.

Cauza exactă a melanoamelor de sub unghie nu este cunoscută

Melanomul subunghial reprezintă doar între 0,7%-3,5% dintre toate melanoamele maligne, șansele e supraviețuire ale unui pacient depind de stadiul în care este descoperit cancerul și dacă s-a răspândit. Cauza exactă a melanomului sub unghie este necunoscută, dar nu pare să fie legată de expunerea la lumina soarelui. Având anumite caracteristici, inclusiv vârsta cuprinsă între 50 și 70 de ani, pielea mai închisă la culoare și antecedentele familiale de melanom, oamenii sunt expuși unui risc mai mare.

Melanomul subunghial tinde să afecteze cel mai mult degetul mare de la mâini și picioare, dar poate afecta și alte degete. Apare ca o colorare maro-negru pe pat unghiilor și este adesea diagnosticată ca o infecție fungică, potrivit nypost.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
apartamente foto pexels jpg
oras pixabay jpg
coada soricelului
Printesa diana bijuterii Profimedia jpg
cos gunoi adobe jpg
image png
Slapi Australia plaja FOTO Shutterstock
hibrid heleniu1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net