Untul clarificat, bun pentru piele

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nu ai găsit până acum o cremă de faţă care să te satisfacă pe deplin? Specialistul Click! dr. Ovi­diu Chiş te sfătuieşte să le încerci pe cele care au în compoziţie unt clarificat (numit şi ghee).

Untul clarificat este o grăsime rafinată preparată din grăsimea naturală. În medicina indiană se cunosc proprietăţile extraordinare ale untului clarificat, care e bun pentru toate tipurile de ten. Tot aici se pomeneşte de existenţa a trei tipuri constitutive principale şi trei tipuri de piele:1. Ghee tratează tenul uscat, subţire, care se descuamează şi este sensibil la frig, pentru că hidratează şi hrăneşte, dă elasticitate şi întinereşte pielea.2. Ghee tratează tenul inflamat, cu tendinţă la acnee, care se înroşeşte uşor, deoarece calmează, răcoreşte şi vindecă infecţiile şi inflamaţiile.3. Ghee tratează tenul gras, deoarece o cremă de ghee împreună cu plantele astringente conţinute, scad secreţia de sebum prin mecanisme de biofeedback (pielea percepe că e lubrifiată şi nu mai produce sebum excesiv).Cremele naturale cu ghee conţin doar substanţe naturale, care vor fi absorbite de piele întocmai ca substanţele nutritive în tubul digestiv. Ingredientele sunt unt clarificat (ghee), ceară de albine, uleiuri vegetale obţinute prin presare la rece, diverse extracte de plante medicinale şi uleiuri din plante aromatice.Administrare: după cu­ră­ţirea feţei cu apă cu un pH alcalin, crema cu ghee se introduce în piele printr-un masaj uşor. Se recomandă utilizarea de 1-2 ori/zi.Acţiuni: tonic nutritiv întineritor al pielii, hidratează şi elasticizează pielea, diminuează ridurile şi cearcănele, elimină toxinele din piele, ajută la vindecarea rănilor, ulceraţiilor pielii şi mucoaselor, previne şi vindecă arsurile solare.

Cum se preparăCel mai simplu este să obţinem ghee din unt, preferabil unt natural. Untul se pune într-un vas de inox sau emailat, pe foc moale. Trebuie amestecat. La începutul fierberii, va face o spumă bogată, iar pe măsura evaporării apei, aceasta va scădea, pentru ca ulterior să apară un alt fel de spumă, aerată, cu bule mari. Atunci când gheeul este complet preparat, el nu mai conţine apă, precipitatul este brun (mai închis sau mai deschis la culoare. Orientativ, durata preparării gheului, din 500 grame unt, este de aproximativ 20 minute.

Dr. Ovidiu Chiş, specialist medicină ayurvedaCentrul Medical AyurvedaSibiu, Tel: 0269.234.446,0722. 737.530www.ayurveda-sibiu.20m.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Calatorie jpg
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net