Dieta recomandată de nutriționist femeilor care își doresc să rămână însărcinate. Lista cu alimente care susțin fertilitatea

Alimentația are un rol esențial în fertilitate, iar femeile care își doresc să rămână însărcinate sunt încurajate să consume alimente bogate în nutrienți care susțin echilibrul hormonal și sănătatea sistemului reproducător. Dacă îți dorești să devii mamă, ține cont de recomandările nutriționistului și include în meniul tău următoarele alimente!

Sarcină / Foto: Shutterstock
Sarcină / Foto: Shutterstock

O nutriție adecvată, care oferă organismului toți nutrienții necesari, poate îmbunătăți considerabil șansele de concepție. Aceasta ajută la reglarea ciclului menstrual, la menținerea unui echilibru hormonal optim și la crearea unui mediu sănătos pentru dezvoltarea viitorului copil. În plus, alimentația corectă susține nivelul de energie și pregătește organismul pentru perioada de sarcină.

Dieta care susține fertilitatea

Nutriționista și cercetătoarea Anna Fith le recomandă femeilor care își doresc să devină mame să adopte Dieta Mediteraneeană, anunță „Daily Mail”. Aceasta include consumul zilnic de legume și fructe cât mai variate și colorate, ideal, cinci porții de legume și două porții de fructe pe zi. De asemenea, sunt recomandate grăsimile sănătoase, precum: uleiul de măsline, nucile, semințele și avocado. Este importantă și varietatea surselor de proteine, respectiv: carne albă, carne roșie slabă, pește gras, pește alb, leguminoase, nuci, semințe, ouă și iaurt grecesc.

La polul opus, Anna Fith nu recomandă consumul alimentelor care conțin zahăr adăugat, precum băuturile carbogazoase, prăjiturile și alte dulciuri, dar nici al alcoolului. Totodată, este indicat să fie evitate produsele lactate nepasteurizate, brânzeturile moi maturate, carnea crudă, ouăle crude și crustaceele. Pentru reducerea riscului expunerii la mercur, consumul peștilor mari, precum tonul, trebuie limitat la maximum patru conserve medii pe săptămână. De asemenea, nutriționista nu recomandă mai mult de două porții de pește gras, precum somon și sardine. De evitat este și ficatul, deoarece conține o cantitate mare de vitamina A, care în exces poate dăuna dezvoltării bebelușului.

Alimentele recomandate de nutriționist în timpul sarcinii

În ceea ce privește nutriția corectă în timpul sarcinii, Anna Fith recomandă creșterea aportului de proteine, respectiv includerea acestora la fiecare masă, pentru refacerea organismului, la fel și consumul unei cantități generoase de legume și fructe: „Pot ajuta la ameliorarea unora dintre problemele digestive comune în timpul sarcinii, cum ar fi constipația”, a spus specialista pentru publicația britanică, care a susținut și includerea alimentelor bogate în fier în dietă: „Lipsa de fier este mai frecventă în timpul sarcinii și vă poate face să vă simțiți rău”, a mai precizat ea.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ou faberge jpg
avertizare meteo cod galben de vant in sapte judete jpeg
Explozie bloc Rahova FOTO Profimedia
image png
curățenie  foto   Shutterstock jpg
image png
maini reci jpg
cerumen urechi ceara shutterstock 504644287 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net