Ura! Nu faci cancer de la mobil

Ultima actualizare:

    S-a demonstrat ştiinţific:  telefonul nu ne afectează  în mod direct creierul
S-a demonstrat ştiinţific: telefonul nu ne afectează în mod direct creierul

Cercetătorii australieni au efectuat cel mai amplu studiu legat de telefoanele mobile. Ei au studiat 19.858 de bărbaţi şi 14.222 de femei diagnosticaţi cu o formă de cancer la creier între 1982 şi 2012. Concluzia: telefonul mobil nu produce cancer la creier.

Deşi în ultimii 30 de ani, vânzarea de terminale GSM a crescut incredibil de mult, această evoluţie nu a dus implicit şi la majorarea numărului de cazuri de cancer la creier. De exemplu, în 1993, doar 9% din populaţia australiană deţinea un telefon mobil, în timp ce în 2015, peste 92% din populaţie are unul sau mai multe telefoane. În 1987, însă, în epoca experimentală a telefoanelor mobile, s-a remarcat o creştere uşoară a cazurilor de cancer la creier în rândul bărbaţilor cu vârste cuprinse între 20 şi 84 de ani, însă la femei nu s-a remarcat nici un fel de fluctuaţie.

Profesorul Simon Chapman, din Sydney, spune că activitatea cerebrală e perturbată de radiaţia electromagnetică emanată de mobil, dar la un nivel redus şi fără afecţiuni majore. La utilizatorii de mobile de peste 70 de ani, radiaţia electromagnetică afectează memoria, puterea de concentrare şi funcţiile cognitive. Voluntarii au fost evaluaţi pe durata celor 30 de ani de studiu la Computerul Tomograf (CT) şi la Rezonanţă Magnetică (MRI). Utilizarea excesivă a telefonului mobil pe durata unei zile nu influenţează dezvoltarea tumorilor cerebrale. Deşi în 2012, un studiu realizat pe 1.866 de voluntari a arătat că radiaţiile non-ionizante (cele emise de televizor, telefonul mobil şi chiar monitorul calculatorului) afectează structura ADN în 1.435 din cazuri, profesorul Chapman susţine că „nu există o legătură directă care să indice că poate produce cancer. Mobilele emit unde radio, o formă de radiaţie non-ionizantă emisă pe o anumită frecvenţă care e măsurată în „herţi”. Când e prea puternică, această undă afectează ADN uman îndepărtând electronii din atomi sau molecule. Studiul cercetătorilor australieni vine să arate că radiaţia telefoanelor mobile e suficient de redusă pentru a nu putea produce cancer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net