Variază mâncarea ca să nu te îmbolnăveşti!

Ultima actualizare:

    Dacă ai alimente preferate sau eşti fidel unor anumite mărci, bombardezi organismul cu un singur tip de toxine
Dacă ai alimente preferate sau eşti fidel unor anumite mărci, bombardezi organismul cu un singur tip de toxine

Trăim într-o lume plină de poluare, de la aerul pe care-l respirăm, medicamentele pe care ni le administrăm, alimentele consumate, până la greşelile pe care le facem cu bună ştiinţă. În mod normal, organismul se curăţă singur de toxine, însă dacă sunt prea multe, pe fondul unor boli deja existente, clachează. Atunci are nevoie de o cură de detoxifiere.

De unde vin toxinele

Dr. Peter Molleney, un celebru specialist în medicină complementară din Germania, susţine că nimic din ceea ce consumăm nu e „curat” 100%. Carnea conţine toxine provenite de la medicamentele, vaccinurile şi hormonii primiţi de animale. Fructele şi legumele sunt stropite cu ierbicide. Peştele şi orice vine la conservă de metal conţin metale grele care ajung la creier, fiind responsabile de apariţia demenţei, parkinson-ului sau alzheimer-ului. „E imposibil să mănânci fără pic de otravă. Dar contează cantitatea consumată şi intensitatea toxinelor din ea. Important este să variezi în permanenţă mâncarea, pentru a nu bombarda organismul cu aceleaşi toxine. Dacă ai alimente preferate, mănânci de la aceeaşi cantină, eşti fidel unei singure mărci din supermarket, atunci te poţi îmbolnăvi”, atrage atenţia specialistul, venit la Bucureşti pentru a susţine un training la centrul medical Quantica 720. Poluarea din aer, fumatul, alcoolul, zahărul, făinoasele, chiar şi stresul sunt alte surse de toxine care ne şubrezesc sănătatea.

Dr. Peter Molleney
Dr. Peter Molleney

Dr. Peter Molleney este fost salvamar, înotător şi jucător semi-profesionist de fotbal. A studiat medicina tradiţională, psihoterapia şi, în ultimii 30 de ani de practică medicală, şi-a îndreptat atenţia către integrarea tehnologiei medicale în cunoaşterea şi experienţa medicinei complementare, elaborând un nou concept în domeniul scanării şi terapiei. “Am vrut  sa aduc împreună cunoştinţele medicinei convenţionale cu cele ale medicinei complementare, iar acest lucru l-am putut face lucrând pentru o companie din sudul Germaniei, denumită Vega Medicine. La început, mi-am cumpărat propriile echipamente şi am lucrat mai mult de 17 ani în cadrul acestei companii, iar în 2007 am cumpărat toate drepturile asupra companiei, făcând astfel posibilă intenţia mea de a eficientiza practicile medicale cu ajutorul tehnologiei.  În ultimii 5 ani, am schimbat într-o oarecare măsură perspectiva medicală şi am creat un centru de competenţă cu focus pe detoxifiere, pentru că experienţa de peste 30 de ani acumulată în propria clinică ne-a arătat că cei mai mulţi oameni întâmpină probleme atunci când vine vorba despre eliminarea toxinelor, astfel că au nevoie de suportul nostru medical.”

Semne că ai nevoie de o cură de detoxifiere

Pielea uscată, ternă, este un semn că organismul e încărcat de toxine
Pielea uscată, ternă, este un semn că organismul e încărcat de toxine

Organismul nostru este o maşinărie complexă care, în mod normal, reuşeşte singur să elimine, prin sistemul digestiv, toxinele din alimentaţie. Când este asaltat de ele, începe să dea semne de „oboseală”. „Te simţi mereu epuizat, cu putere de concentrare redusă, pielea e ternă, palidă, uscată, apar alergii, astm, erupţii cutanate. Acestea sunt simptomele unui organism încărcat cu toxine”, mai spune dr. Peter Molleney.

Se face o dată pe an

În situaţii de genul acesta, poţi da un restart corpului tău ajutându-l să elimine “otrava”. În primul rând e necesar să-ţi schimbi puţin dieta. “Trebuie să facem sport şi să bem multă apă plată, aceasta drenează şi spală toxinele. Sunt de evitat băuturile dulci şi zahărul în general, pâinea albă, făinoasele procesate, alcoolul, fumatul. Recomand reducerea consumului de carne şi mărirea aportului de fructe şi legume proaspete, căci sunt metabolizate mult mai uşor. Nu sunt adeptul dietei vegane, când elimini total un aliment, vor lipsi din organism nutrienţi esenţiali. Echilibrul este cheia”, avertizează medicul. O astfel de cură se face o dată pe an sau la nevoie, şi poate dura 1-4 săptămâni. În paralel, se recomandă apelarea la şedinţe profesionale de drenaj, cu ajutorul unor aparate care combină electroterapia cu stimularea vacuum. Astfel se activează sistemul limfatic şi se drenează toxinele din piele.

Dr. Peter Molleney a ţinut un training despre detoxifiere în Bucureşti
Dr. Peter Molleney a ţinut un training despre detoxifiere în Bucureşti

„Când faci o cură de detox axându-te doar pe alimentaţie, vei acţiona doar la nivelul intestinelor, nu şi la nivelul ţesuturilor. Trebuie acţionat pe mai multe planuri. Obiceiul de a consuma ceai este unul sănătos, însă avem nevoie de mai mult decât atât. Avem nevoie să ne ocupăm de interiorul organismului nostru, iar acest lucru este posibil atunci când se integrează cunoştinţele medicale cu tehnologia medicală. Pe baza acestui principiu, am fondat centre de competenţă şi centre de detoxifiere în toată lumea, iar acum aducem acest concept şi în România, unde pentru început vom deschide un centru de detoxifiere. Obiectivul nostru pe termen lung este să înfiinţăm aici un centru de competenţă medical, care va fi construit în cadrul unei companii deja existente, iar din acel moment vom avea centru de competenţă foarte bine pregătit care va integra cu succes perspectivele medicinei convenţionale cu cele ale medicinei complementare şi care va putea asista centrele de detoxifiere în acest proces. De asemenea, ca să fii sănătos, bucură-te de viaţă! Dacă ceva nu-ţi place la viaţa ta, schimbă! Fericirea, optimismul, lipsa stresului contează enorm”, ne spune neamţul Peter Molleney.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Padure din viitoarea Centura Verde Bucuresti Ilfov foto Centura Verde jpeg
Sens giratoriu FOTO Shutterstock jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net