Varza roşie luptă cu infecţiile. Cele mai importante beneficii

Pigmenţii care îi dau culoarea roşie-violacee verzei sunt un adevărat inamic al infecţiilor, dar şi al afecţiunilor tumorale sau al bolilor degenerative. Are puţine calorii, însă e plină de fibre, vitamine şi minerale, în special vitaminele C şi A, dar şi potasiu. 

Varza roşie luptă cu infecţiile
Varza roşie luptă cu infecţiile

Alungă răcelile

Pentru că este bogată în antioxidanţi, varza roşie poate preveni răcelile, infecţiie bronşice şi pulmonare. În caz de febră, sucul obţinut din ea îţi este de mare ajutor. Datorită cantităţii mari de vitamina C, această legumă ajută inima şi sistemul cardiovascular să facă faţă febrei, stimulând sistemul imunitar. 

Previne bolile ficatului

Dacă o consumaţi crudă, sub formă de salată, aveţi toate şansele să nu dezvoltaţi vreo boală de ficat. În cazul în care deja sunteţi suferinzi, ea are un rol important şi în tratarea acestor boli.

Mai mult, o cură cu suc proaspăt de varză roşie, din care se bea câte un litru pe zi, contribuie la stoparea dezvoltării tumorilor cancerigene. Această acţiune antitumorală se datorează pigmenţilor pe care îi conţine. 

Tratează ulcerul

Pentru tratarea ulcerului, se recomandă sucul de varză roşie, deoarece conţine glutamină, un aminoacid esenţial pentru buna funcţionare a organismului. Totodată, această legumă conţine substanţe cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, care intensifică procesele de regenerare din organism, fiind astfel un remediu naturist împotriva stresului şi oboselii. 

Are proprietăţi diuretice

Este un aliat de nădejde în curele de slăbire datorită proprietăţilor diuretice. Cu un conţinut caloric scăzut, reglează digestia şi ajută în procesul de pierdere a greutăţii. În plus, este un remediu excelent împotriva constipaţiei, iar zeama de varză consumată regulat elimină în mod eficient toxinele, conform alegesanatos.ro.

Mai mult, persoanele care urmează tratamente cu antiobiotice trebuie să consume frecvent varza murată pentru refacerea florei intestinale.

Durerile reumatice

Administrată extern, sub formă de comprese, este un remediu excelent în tratarea durerilor reumatice. Este foarte simplu de aplicat: foile de varză se zdrobesc pe o planşetă de lemn şi apoi se pun direct pe locul afectat, unde vor fi înfăşurate cu un tifon subţire, aşa încât să nu cadă.

În general, o aplicaţie externă cu varză se face vreme de 2-4 ore pe zi, după care zona tratată se lasă să se usuce la aer. De regulă, varza roşie folosită extern are efecte antiinflamatoare şi antialergice mai puternice decât cea albă. 

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
culori brazi 2022
Anamaria Prodan
caine covid carantina china foto twitter jpg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
infidelitate 0 jpeg
shutterstock 414106915 jpg
Jose Maria Gimenez Fernando Muslera Sebastian Sofa Edinson Cavani Daniel Ghana Uruguay Foto EPA EFE jpg
image
image
image
image
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan
masina cu lemne furate din padure jpeg
caine covid carantina china foto twitter jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea