Vrei să slăbeşti? Încearcă dieta rece!
Ultimele studii ale nutriţioniştilor italieni şi americani au relevat faptul că frigul este un aliat redutabil în lupta contra kilogramelor. Când mâncăm sau bem ceva rece, temperatura corpului scade, şi astfel se activează anumite arii ale ţesutului adipos.
Prin acest proces, numit şi termogeneză, se ard peste 100 de calorii pentru a menţine constante cele 37º ale organismului. În afară de alimentele reci, te ajută la fel de mult dușurile și o temperatură ambientală de sub 25º. Iată câteva tehnici şi trucuri care te vor uşura de 2 kg în 14 zile.
Când mănânci alimente reci, organismul depune un efort suplimentar pentru a le digera şi asimila. Practic, corpul „cheltuieşte” energie ca să aducă alimentele la 37ºC. În consecinţă, după ce vei mânca, vei avea mai repede senzaţia de saţietate. Însă nici nu te gândi că ţi-e permisă delicioasa îngheţată cu ciocolată!
Când faci duş, răceşte treptat apa până la 25ºC şi rezistă 2 minute. Vei scăpa aşa de 100 kcal, cam cât ai slăbi mergând 3 km pe jos. În plus, dacă îţi stropeşti coapsele şi gambele cu apă rece, combaţi senzaţia de picioare „grele”, stimulând circulaţia sangvină. Iar dacă eşti la mare şi mai bine! 25ºC e temperatura obişnuită a apei mării, aşa că profită de vacanţă şi înoată cât mai des în mare! Dacă înoţi sau alergi printre valuri, „cheltuiala” energetică a organismului creşte şi vei ajunge la silueta dorită fără să depui prea mult efort.