Șapte tichete de masă și o zi liberă în plus pentru români! Ce condiție trebuie să îndeplinească

Ultima actualizare:

În România, un act de generozitate poate aduce beneficii neașteptate pentru donatorii de sânge. O inițiativă salutară încurajează angajații români să doneze sânge, oferindu-le un pachet de recompense pentru bunătatea lor și contribuția lor la salvarea vieților.

Cei care donează sânge vor primi 7 tichete de masă și o zi liberă. Foto: Click.
Cei care donează sânge vor primi 7 tichete de masă și o zi liberă. Foto: Click.

Ce beneficii au angajații care donează sânge

Această inovație vine sub forma unui pachet atractiv pentru acei oameni cu suflet nobil care obișnuiesc să doneze sânge. Odată ce un angajat a demonstrat dedicare și generozitate prin donarea regulată de sânge, aceștia pot beneficia de șapte tichete de masă în plus și, mai surprinzător, o zi liberă de la locul de muncă în ziua donației. Acest lucru se aplică atât donatorilor de sânge salariați, cât și elevilor, studenților și militarilor care fac acest gest.

Beneficiile pentru acești eroi nu se opresc aici. Pe lângă cele șapte tichete de masă și ziua liberă, donatorii de sânge au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport în ziua donației între localitatea de domiciliu/reședință și instituția unde se efectuează donarea de sânge. Dacă donarea are loc în aceeași localitate în care locuiesc sau lucrează, aceștia pot obține un abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pentru o perioadă de o lună.

 Examen radiologic pulmonar și biologic extins, printre beneficii

Pentru cei care donează regulat sânge, beneficiile devin și mai atrăgătoare. Aceștia pot efectua gratuit un examen radiologic pulmonar și un examen biologic extins anual, conform recomandării instituției de profil unde sunt înregistrați ca donatori. De asemenea, aceștia au dreptul la un examen cardiologic anual și în alte ocazii justificate medical, pentru a depista eventuale afecțiuni care ar putea contraindica donarea de sânge. Tratamentul substitutiv cu fier este, de asemenea, oferit gratuit la recomandarea medicului de colectă, în cazul în care se constată un deficit de fier sau un sindrom anemic secundar donărilor repetate de sânge.

Este important de menționat că este considerat donator de sânge cu donări regulate acea persoană care în ultimii 2 ani a donat sânge și/sau componente sanguine cu respectarea intervalului minim permis între două donări consecutive în cadrul aceluiași centru de transfuzie.

Astfel, această inițiativă nu numai că recompensează actele de generozitate, dar și încurajează o cultură a donării de sânge în România. Oamenii care își dedică timpul și eforturile pentru a salva viețile altora sunt acum recunoscuți și răsplătiți, creând astfel un cerc virtuos al solidarității și compasiunii în țara noastră. Aceste mici gesturi de bunătate pot face o diferență semnificativă și, cu aceste recompense, se speră că și mai mulți oameni vor fi motivați să doneze și să contribuie la bunăstarea comunității.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net