Satul care va deveni un adevărat magnet pentru turiști. Aici se va construi un centru turistic ultra-modern

Ultima actualizare:

Satul Ocnișoara din comuna Lopadea Nouă, județul Alba, se pregătește să renască și să devină un punct de atracție turistică de excepție datorită unui proiect ambițios al Consiliului Județean (CJ) Alba. Investiția, estimată la peste 16 milioane de lei, are ca obiectiv principal amenajarea Băilor Sărate Ocnișoara, un centru turistic ultra-modern ce promite să devină un magnet pentru turiști din întreaga țară.

Ocnișpara proiect. Foto: CJ Alba.
Ocnișpara proiect. Foto: CJ Alba.

Redescoperirea potențialului turistic al zonelor rurale

Satul Ocnișoara se bucură de o istorie bogată, având la bază apele sărate deosebite de care dispune. Cu doar 17 locuitori în prezent, acest loc idilic este pe cale să fie revitalizat și transformat într-o destinație turistică de prim rang.

Contractul de proiectare și execuție pentru amenajarea Băilor Sărate Ocnișoara a fost semnat recent, marcând începutul unei noi etape în dezvoltarea turistică a județului Alba. Investiția este în valoare de 16.752.345,00 lei. Lucrările de proiectare și execuție sunt programate să dureze aproximativ un an și jumătate, cu o etapă inițială de proiectare și verificare de 5 luni, urmată de 17 luni de execuție a lucrărilor.

Situat într-o zonă pitorească de dealuri și resurse naturale

Proiectul de la Ocnișoara vine ca o completare a succesului amenajării bazei de tratament și agrement din Ocna Mureș, reflectând viziunea CJ Alba asupra dezvoltării durabile și a promovării potențialului turistic al regiunii. Situat într-o zonă pitorească de dealuri și resurse naturale, Băile Sărate Ocnișoara promit să atragă turiști din întreaga țară, contribuind la revitalizarea economică a comunității locale.

Amplasamentul viitoarei baze de agrement este la aproximativ 85 km distanță de Cluj-Napoca, ceea ce face locația accesibilă pentru turiștii din această regiune. Această proximitate va facilita dezvoltarea unui hub turistic dinamic, beneficiind de numeroase orașe și comunități din sudul județului Alba.

Consiliul Județean Alba își reafirmă angajamentul față de dezvoltarea durabilă și promovarea turismului în județ, având ca obiectiv transformarea Albei într-o destinație turistică de top în România. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Refugii In Retezat  Foto Parcul Național Retezat (2) jpg
Seminte de dovleac FOTO Shutterstock jpg
Baile Felix FOTO Shutterstock 1895999206 jpg
mihaela bilic facebook jpg
bijuterii argint istock jpg
plante jpeg
aeroport  jpg
6 front muzeul golesti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net