Şerpi constrictori uriaşi ameninţă locuitorii din Florida

Ultima actualizare:

    Unii şerpi au fost cumpăraţi ca animale de casă şi apoi eliberaţi în natură
Unii şerpi au fost cumpăraţi ca animale de casă şi apoi eliberaţi în natură

Mai multe specii de şerpi constrictori uriaşi, precum şarpele boa sau pitonul african, au apărut în mediul sălbatic din Florida, iar unele exemplare s-au adaptat chiar şi la mediul urban din Miami, conform autorităţilor americane nevoite să tragă un semnal de alarmă în faţa acestei ameninţări pentru fauna locală

Aceşti şerpi din specii invazive, care nu provin din SUA, constituie o ameninţare pentru fauna din Florida pentru că se înmulţesc foarte rapid în extinsele zone mlăştinoase ale parcului naţional Everglades, în sudul Floridei. Deocamdată, nu există o metodă eficientă de a exclude aceşti şerpi din ecosistemul din sudul Floridei.

'Aceşti şerpi ajung rapid la talia de adult, se înmulţesc rapid, sunt capabili să parcurgă distanţe foarte mari şi nu sunt deloc pretenţioşi în ceea ce priveşte hrana, putând să se hrănească cu orice fel de animal din ecosistem', susţine Gordon Rodda, cercetător la Institutul Naţional american de Geofizică (USGS).

Şerpi găsiţi pe străzile oraşului Miami

Aceşti şerpi sunt capabili să se adapteze la o mare varietate de habitaturi, unele exemplare fiind găsite chiar în zona metropolitană a oraşului Miami.

Conform Comisiei pentru Conservarea Peştilor şi a Vieţii Sălbatice din Florida, o mare parte din aceşti şerpi au fost cumpăraţi ca animale de companie şi apoi eliberaţi de proprietarii care nu au mai putut sau nu au mai dorit să-i păstreze. De asemenea, conform experţilor, o parte dintre şerpi au scăpat în mediul sălbatic încă din 1992, din cauza pagubelor făcute de trecerea uraganului Andrew.

image

Pot ataca şi oameni

În anumite zone ale Floridei, nu mai este nimic special să te întâlneşti cu un piton reticular, unul dintre cei mai mari şerpi din lume ce poate depăşi 6 metri lungime, sau cu un exemplar de anaconda ce poate cântări mai mult de 90 de kilograme, mai semnalează USGS.

Aceşti şerpi pot ataca şi oameni, însă astfel de atacuri, la fel ca şi în cazul aligatorilor, sunt rare. Adevăratul pericol reprezentat de aceşti şerpi este legat de modificarea habitatului în care au pătruns, aceştia hrănindu-se cu toate animalele din acest habitat, de la şoareci până la aligatori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net