Android 13 a ajuns. Cum să-l instalezi și ce telefoane sunt compatibile

27 aprilie 2022

După foarte mult timp, Google a lansat prima versiune a sistemului de operare Android 13 beta. Anterior, a renunțat la Developer Previews 1 și 2 pentru Android 13. Acum, se pare că o să vedem patru versiuni beta ale sistemului, cu câte un update în fiecare lună, până când versiunea finală a Android 13 va fi introdusă în luna august sau septembrie.

top aplicatii android  jpeg
Google a lansat prima versiune beta a Android13

Mai multe informații despre noua versiune a sistemului de operare ar trebui să auzim la Google I/O, care va începe miercuri, 11 mai și va intra în funcțiune până joi, 12 mai.

Totuși, există instrucțiuni despre cum puteți să deveniți un beta tester pentru Android 13, e foarte important de subliniat că este o propunere riscantă, mai ales cu prima lansare beta. 

Citește și Telefoanele de la Xiaomi pregătite pentru viitor. Ce smartphone o să beneficieze de ultimele actualizări

Este posibil ca funcțiile pe care ați putea conta să nu funcționeze corect, durata de viață a bateriei va fi diminuată și software-ul va avea erori substanțiale. 

Stabilitatea platformei va începe să prindă contur cu lansarea beta din iunie, ceea ce înseamnă că, în acel moment, Google nu intenționează să facă nicio modificare a platformei.

Cum instalezi Android 13 pe telefoanele eligibile

În acest moment, pentru a testa noua versiune a Android, dacă dețineți un dispozitiv Pixel compatibil, care include modelele Pixel 4/4 XL, Pixel 4a, Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6/6 Pro, și doriți să instalați Android 13 beta 1, trebuie să accesați Programul Android Beta pentru Pixel și atingeți bannerul cu mesajul „Vizualizați dispozitivele eligibile”.

Veți fi trimis la o pagină care arată o imagine a Pixelului dvs. cu opțiunea „+Opt In” în partea de jos. Apăsați pe aceasta și în următoarele 24 de ore, veți primi o actualizare software OTA pe care o puteți instala accesând meniul Setări > Sistem > Actualizare software .

Vezi și Când o să poți instala Android 13 pe telefonul tău Samsung. Ce dispozitive vor fi privilegiate

Google a declarat, luna trecută, că va permite, în cele din urmă, testerilor beta a Androidului să revină la versiunile publice Android fără a-i forța să-și ștergă informațiile și fișierele telefoanelor. 

Totuși, deocamdată, Google îi avertizează pe cei interesați să devină un tester Android 13 beta că „Nu veți putea să vă dezabonați și să reveniți la o versiune publică stabilă de Android fără să ștergeți mai întâi toate datele salvate local de pe dispozitivul dvs.”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

survivor tj nedelcu png
1 johnny depp amber heard jpg jpeg
3alex nedelcu survivor png
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
ramona olaru png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg