Android te va lăsa să-ți arhivezi aplicațiile. Cum îți va salva asta memoria telefonului tău

Android îți va permite să-ți arhivezi aplicațiile pe care nu le folosești, ca să poți salva cât mai mult spațiu de stocare.

android 0 jpeg

Chiar dacă majoritatea telefoanelor vin cu capacități de stocare impresionante, ne putem lăsa foarte ușor duși de val încât să ne umplem telefonul cu aplicații nefolositoare, screenshoturi la conversații compromițătoare și videoclipuri cu pisici. 

Ei bine, Google s-a gândit la asta, așa că acum îți va permite să-ți arhivezi aplicațiile nefolositoare încât să faci loc pentru celelalte 40 de selfie-uri, din care ajungi să postezi doar două. 

În urma anunțului de ieri făcut chiar de companie, se pare că noua funcție care are în vedere arhivarea aplicațiilor va reduce spațiul de stocare pe care acestea îl ocupă cu până la 60%, reprezentând un procent foarte impresionant dacă ne raportăm la jocuri video sau alte aplicații ce necesită foarte mult spațiu de stocare intern. 

Ce se va întâmpla cu aplicația arhivată?

Sistemul are în vedere dezactivarea anumitor funcții ale aplicației, în loc să o șteargă pe toată, încât să păstreze informațiile esențiale în memoria telefonului și să poată fi folosită imediat ce procesul de arhivare ia sfârșit. La final, în telefonul tău va rămâne un fișier .apk care va conține toate informațiile esențiale asupra aplicației pe care ai decis să o arhivezi, iar utilizarea fișierului va face posibilă revenirea la setările, funcțiile și disponibilitățile inițiale.

Această funcție va fi lansată în cursul acestui an, fiind, momentan, disponibilă doar testerilor ce s-au înscris în programul beta de testare. Totuși, s-ar putea ca această funcție să nu fie deloc folosită pentru posesorii de telefoane ce au un spațiu de stocare ce depășește chiar și 512gb de memorie internă, dar vine ca o mână de ajutor pentru utilizatorii ce nu au un telefon high-end și au o memorie internă mică, de 64 de gb sau mai puțin. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net