Ți-ai făcut actualizarea? Iată ce aduce cea mai nouă versiune de Android 12

Google a oferit, prin luna octombrie, o previzualizare a versiunii Android 12L, o versiune a sistemului de operare Android concepută special pentru dispozitive cu ecran mare. Astăzi, Android 12L devine oficial disponibil, oferind funcții care vor facilita utilizarea sistemului de operare Android pe tablete. Software-ul va începe să fie lansat pe dispozitivele acceptate de la Samsung, Lenovo și Microsoft începând cu sfârșitul acestui an.

tableta audi android jpeg

Ideea privind Android 12L a fost de a adapta Android pentru utilizatorii de tablete și dispozitive pliabile mai mari de 600sp, ce au o interfață actualizată, îmbunătățiri pentru multitasking și compatibilitate îmbunătățită, astfel încât aplicațiile să ofere o experiență mai bună în mod implicit atunci când sunt rulate pe dispozitive cu ecran mai mare.

Android 12L, dedicat pentru device-urile cu ecran mare

Cu Android 12L, de exemplu, fereastra de notificări și acces rapid profită de spațiul extins afișând Setări rapide și Notificări într-un aspect cu două coloane. Ecranul de blocare folosește, de asemenea, un aspect cu două coloane pentru a vă afișa notificările și ceasul.

image

Alte aplicații de sistem încorporate, cum ar fi sistemul de Setări / Settings, sunt, de asemenea, optimizate pentru ecranele mari, astfel încât să puteți face modificări fără a fi nevoie să intrați și să ieșiți din fiecare secțiune.

Unele interacțiuni cheie s-au schimbat, de asemenea, cum ar fi punerea comenzilor PIN și a modelului ecranului de blocare pe partea laterală a ecranului pentru a ajunge mai ușor.

Noua versiune adaugă, de asemenea, o nouă bară de activități pentru lansarea și comutarea între aplicații, în timp ce navigarea prin gesturi îi ajută pe utilizatori să facă lucruri precum răsfoirea aplicațiilor recente, dezvăluirea sau ascunderea barei de activități, intrarea în modul ecran divizat și glisarea în sus pentru a merge pe meniul principal.

image

Utilizatorii de pe Android 12L pot acum să gliseze și să plaseze aplicațiile direct în ecranul divizat din bara de activități sau pot folosi o nouă acțiune numită „Divizare” în prezentarea generală pentru a porni modul de ecran divizat. Asta înseamnă că puteți viziona un videoclip YouTube în timp ce citiți știrile, căutați pe web în browserul Chrome sau folosiți Google Maps, de exemplu. Totuși, e important de notat că modul cu ecran divizat nu este ceva nou, dar acum este mai ușor de accesat în Android 12L și nu necesită ca dezvoltatorul să se înscrie pentru a accepta modul.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net