Aplicația care a înnebunit vedetele! Aspectele înfricoșătoare ale imaginilor picturale

Probabil că ați observat cum utilizatorii rețelelor sociale și-au schimbat fotografia de profil sau au inundat paginile conturilor cu fotografii picturale. Ei bine, utilizatorii sistemelor de operare iOS sau Android au la dispoziție aplicația Lensa, produsă de compania Prisma Labs pentru a-și transforma fotografiile în avatar-uri, într-o manieră artistică, programul utilizând o inteligență artificială revoluționară.

Atunci când e folosit termenul „inteligență artificială” sau AI(n.r. Artificial Intelligence), în promovarea unui produs, curiozitatea și fascinația pun stăpânire pe utilizatori. Aceeași rețetă a funcționat și în cazul Lensa, de la simpli utilizatori, până la vedete de calibru mondial folosind aplicația pentru a-și transforma pozele în imagini picturale, cu iz artistic. Rezultatele sunt, într-adevăr, spectaculoase și total diferite față de multe filtre disponibile în aplicații sau platforme sociale.

În App Store, aplicația care permite instalarea altor aplicații pentru sistemul de operare iOS al Apple, Lensa este cel mai descărcat program. În Google Play Store, utilizatorii de Android au descărcat de 10 milioane de ori aplicația Lensa. Aplicația oferă un set de 50 de avataruri, pentru o perioadă de testare de o săptămână, având și mai multe tipuri de abonamente.

Până în acest moment, pare că este vorba despre o afacere clasică a unui dezvoltator care a lansat pe piață o aplicație revoluționară, total diferită față de cele deja existente. Doar că, volumul mare de utilizări a atras atenția anumitor persoane care au verificat condițiile și termenii acceptați de cei care utilizează aplicația. Și așa au apărut primele controverse, alarmante, de-a dreptul.

Compania producătoare susține că fotografiile cu avatarurile fiecărui utilizator ar fi șterse din serverele lor, imediat ce utilizatorul a obținut varianta finală a imaginii dorite și a salvat-o în telefon. Cu toate acestea, există un mic detaliu care nu trebuie ignorat. 

În termeni și condiții le cedați drepturile asupra trăsăturilor voastre. Da, puteți apărea ca vedete în animații Hentai or whatever”, atrage atenția, pe pagina sa de Facebook, Dragoș Stanca, Președinte al Biroului Român de Audit Transmedia și antreprenor în domeniu, cu o experiență vastă.

Mai mult decât atât, la nivel internațional, mai mulți artiști au pornit un veritabil război împotriva companiei care a dezvoltat Lensa. Aplicația propriu-zisă există de ani buni pe piață, dar, recent, a fost integrată opțiunea Magic Avatars, adică inteligența artificială care transformă pozele.

Această opțiune ar utiliza diverse lucrări ale unor artiști, copiate de pe internet și alterate. Doar că, inteligența artificială ar fi atât de limitată încât anumite fundaluri ar păstra, încă, semnătura artistului care a produs lucrarea digitală originală. Acest lucru a fost deja demonstrat și e folosit ca argument în scandalul privind încălcarea drepturilor de autor.

Prisma Labs, compania care controlează aplicația este deținută de Alexey Moiseenkov, un antreprenos rus, și este localizată în California, SUA. Moiseenkov a lucrat pentru VK Company Limited, din Moscova, cunoscută drept Mail.ru, dar a renunțat pentru a se dedica dezvoltării Lensa.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

oana roman si marius elisei
Adriana și Eliza Iliescu
razvan danciu razboinic survivor romania 2023 jpg
sebastian ghiorghiu jpg
nunta insta jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub claudia patrascanu png
FotoJet jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg