Apple se alătură companiilor anti-Putin. Nu mai poți cumpăra produsele companiei în Rusia

Apple se alătură companiilor ce impun sancțiuni ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, dincolo de întreruperea serviciilor. 

apple jpg

După cum notează John Paczkowski de la BuzzFeed News, compania de tehnologie a oprit „toate vânzările de produse” în Rusia, după ce a întrerupt exporturile săptămâna trecută. Vizitand magazinul online din Rusia al companiei, o să poți observa că fiecare produs este listat ca indisponibil. 

Altă companie împotriva Rusiei

Într-o declarație, Apple a precizat că acest lucru a fost un răspuns la invazie, producătorul de iPhone și Mac „stă alături de toți oamenii răniți de incursiune și se alătură celor care cer pace”.

Compania a subliniat că a întreprins mai multe acțiuni dincolo de înghețarea vânzărilor. A limitat Apple Pay și a scos din App Store aplicațiile pentru instituțiile media susținute de stat, Russia Today și Sputnik. 

Apple a urmat, de asemenea, decizia companiei Google de a dezactiva datele de trafic pentru utilizatorii Maps din Ucraina pentru a evita dezvăluirea informațiilor care ar putea pune locuitorii din Ucraina în pericol. 

Vicepremierul ucrainean Mykhailo Fedorov a cerut Apple să oprească vânzările și să blocheze întregul App Store în Rusia.

Google , Meta și alte companii din zona tech au restricționat sau retras serviciile în Rusia, de când a început invazia Ucrainei, pe 24 februarie. Cu toate acestea, Apple se remarcă pentru că a scos hardware-ul de pe piață, compania este dispusă să renunțe la miza sa fizică, cel puțin pentru moment.

Acesta este un sacrificiu notabil, chiar dacă unul limitat. Estimările indică veniturile anuale ale Apple în Rusia de aproximativ 2,5 miliarde de dolari în 2020. Acesta este un număr mare pentru majoritatea companiilor, chiar dacă reprezintă doar 0,9% din vânzările totale ale Apple din acel an, potrivit Engadget

Așa cum stau lucrurile, Apple nu ar fi câștigat, oricum, prea mult dacă rămânea. Invazia și sancțiunile internaționale care au urmat au redus valoarea rublei, făcând produsele Apple mult mai greu de cumpărat în țară. Oprirea va afecta cu siguranță rezultatul Apple - pur și simplu nu va provoca atât de multe daune pe cât s-ar putea aștepta unii. În acest moment, salariul minim în Rusia se învârte în jurul sumei de 100 de euro.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
david si victoria beckham
cub anamaria prodan animat gif
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
T 55 jpg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati