Avertisment pentru toți utilizatorii Facebook. Cum să te ferești de cea mai modernă țeapă ce circulă pe internet

Ultima actualizare:

Milioane de utilizatori Facebook au căzut plasă unei escrocherii moderne, care încearcă să fure datele de logare ale utilizatorilor și care, în cele din urmă, îi lasă vulnerabili în fața atacurilor cibernetice.

Cea mai periculoasă și modernă țeapă care circulă pe Facebook
Cea mai periculoasă și modernă țeapă care circulă pe Facebook

Chiar dacă mulți reușesc să scape de aceste țepe, deoarece urmează mai multe sfaturi privind pericolul pe care-l reprezintă chiar și o cerere de prietenie, există foarte multe persoane ce rămân fără datele lor sensibile. 

Urmărește și câteva sfaturi, ca să ai o parolă sigură: Cele mai proaste parole de pe Internet. Dacă şi parola ta e printre ele, schimb-o urgent!

Potrivit unui raport de securitate publicat de către cercetătorii de la PIXM Security, escrocheria are în vedere să le trimită utilizatorilor o pagină fake de login a Facebook, unde sunt invitați să-și introducă toate datele de autentificare. 

Cercetătorii în securitate cibernetică au semnalat că această formă de escrocherie modernă și-a făcut apariția pe Facebook încă din septembrie 2021 și s-a propagat la o scară în care „a afectat sute de milioane de utilizatori”. 

De altfel, compania de securitate a mai observat că această formă de escrocherie a reușit să fure, în doar patru luni, un milion de conturi de Facebook. 

Ferește-te de hackeri chiar și pe Instagram: Tehnicile folosite de hackeri ca să-ți fure datele personale, chiar pe Instagram

De ce e grav să-ți fie furat contul de Facebook?

Conturile de Facebook, chiar dacă par inofensive, ascund informații esențiale despre tine. Dacă nu știai, Facebook are date despre orientările tale politice, locul în care ești, muzica pe care o asculți și, în cele din urmă, toate conversațiile tale private. 

De altfel, dacă o persoană ajunge în posesia acestor date, poate să le vândă fără nicio problemă către companii terțe, care au rolul de a utiliza reclame pe segmentul de public pe care-l reprezintă utilizatorul păgubit. 

Și, mai important, în cazul în care ți-ai trimis poze cu datele personale, escrocul poate pune mâna foarte ușor pe ele, fără să lase nicio urmă.

Ca să-ți dai seama dacă ai fost păcălit, fii atent la toate detaliile mici pe care le observi, după ce te-ai înregistrat pe un site fantomă care copiază Facebook. Așadar, dacă observi reclame foarte multe sau chiar sondaje pe care ești invitat să le completezi, înseamnă că tocmai ți-ai introdus datele personale de logare pe Facebook pe un site fantomă.

Dacă s-a întâmplat asta, schimbă-ți parola contului de Facebook sau din alte locuri în care folosești aceeași parolă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net