Care este cel mai utilizat dispozitiv de gaming? Îl ai chiar lângă tine

Când auzim cuvântul „gamer”, de obicei ne gândim la o persoană ce utilizează căști Razer, cu lumini RGB, care utilizează la o tastatură care strălucește în fața a două sau trei monitoare. Rareori ne gândim la cineva care exploatează Clash of Clans de pe smartphone-ul său în timp ce merge cu metroul. 

rtp jocuri jpeg

Cu toate acestea, potrivit unui nou raport al companiei globale de analiză a jocurilor  NewZoo, analizele de piață din 2021 arată că jocurile pe mobil transformă întreaga industrie a jocurilor de noroc. De fapt, doar anul trecut, jocurile mobile au generat mai multe câștiguri la nivel mondial decât jocurile dedicate pentru consolă și PC, la un loc.

Industria jocurilor video pe telefon, în continuă creștere

Pentru a le pune în cifre, industria jocurilor mobile deține în prezent 52% din piață, iar veniturile totale pe care le-a adus pe parcursul anului 2021 au fost de nu mai puțin de 90 de milioane de dolari. În plus, jocurile mobile sunt, de asemenea, industria cu cea mai rapidă creștere și se așteaptă să continue să crească, deoarece deținerea de smartphone-uri continuă să crească în întreaga lume.

Apariția sistemului de operare Android a deschis calea pentru această revoluție, deoarece le-a permis dezvoltatorilor din întreaga lume să creeze jocuri pentru sute de telefoane diferite de la sute de producători diferiți — toate lucrând sub același sistem de operare. 

Și, în timp ce Microsoft și Sony s-au redus în ceea ce privește dezvoltarea jocurilor mari în timpul pandemiei cu virusul Sars-Cov-2, dezvoltatorii de telefonie mobilă la scară mai mică au avut mâinile pline, creând divertisment pentru un public în continuă creștere.

În mod surprinzător, piața chineză a adus de departe cea mai mare cotă din veniturile totale, generând peste 30 de miliarde de dolari în ultimul an. Statele Unite, spre comparație, au încasat 15 miliarde de dolari, în timp ce Japonia a câștigat puțin sub 14 miliarde de dolari.

Întregul proiect Metaverse al Facebook este de așteptat să alimenteze o creștere majoră în industria jocurilor de noroc în viitor, jocurile VR devenind un centru principal al interacțiunii sociale.

În prezent, streamingul de jocuri pe mobil a devenit o categorie dominantă pe Twitch, unde telefoane echipate cu cameră web crează condițiile tehnologice necesare, care se adresează special streamerilor.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net