Cartelele SIM devin istorie. Numărul de telefon, transferat prin bluetooth

Apple inovează din nou, simplificând transferul de date, inclusiv numărul de telefon, care poate fi preluat de pe aparatul vechi, evident, tot iPhone, prin bluetooth.

stanga
dreapta
Realme GT 2 Pro SIM tray FOTO Adrian Pogîngeanu
Poza cu Realme 8 5G cartela SIM smartphone macro
iPhone slot card SIM FOTO Shutterstock
OnePlus Nord CE 2 5G SIM+ Card
li sim card istock 00000852 jpeg

Pentru ca acest procedeu de transfer de date să poată fi efectuat, o cerință obligatorie este ca și operatorul de telefonie mobilă să permită această opțiune.

Există o opțiune similară, care impune conectare la Internet

Există operatori care înlesnesc trasferul numerelor de telefon între aparate, însă, prin cod QR și conexiune la Internet, printr-o rețea WI-FI.

În majoritatea cazurilor, cei care își schimbă telefoanele fie mută cartela SIM între aparate, fie solicită reprezentanților operatorului rețelei de telefonie mobilă înlocuirea cartelei cu una nouă.

Apple, însă, a dorit ca procedeul să fie simplificat, soluția implementată ducând la eliminarea totală a cartelelor SIM din peisaj.

Citește și: Ultima aplicație de Google Maps! Acum poti verifica si calitatea aerului

Soluția este utilă, mai ales în cazurile în care cartela SIM este deteriorată, blocând posibilitatea de a mai accesa rețeaua GSM pentru servicii de voce sau date, care permit efectuarea apelurilor telefonice prin Internet.

Tehnologia actuală a cardului SIM virtual se numește eSIM și presupune eliminarea bătăilor de cap apărute din cauza cardurilor cu numărul de telefon.

Practic, dispozitivele mobile, inlusiv unele modele de tablete sau laptopuri au un eSIM preinstalat, permițând transferul numărului de telefon pe dispozitive noi, însă, doar cu ajutorul Internetului și nu prin bluetooth, așa cum se va întâmpla după lansarea iOS16.

Telefoanele smart, din gamele superioare, suportă eSIM

Tehnologia este implementată pe modele din gamele de top ale producătorilor consacrați precum Apple, Samsung sau Huawei.

Un avantaj al tehnologiei eSIM este acela că utilizatorul poate opta pentru numere de acces în rețelelel mai multor utilizatori, limitările impuse dispozitivelor care pot folosi cel mult două cartele SIM clasice devenind, astfel, istorie.

Citește și: UE a aprobat utilizarea USB Type-C pentru toate dispozitivele. Ce înseamna asta pentru tine

Sistemul eSIM a fost implementat și în industria auto, în cea a articolelor vestimentare, electrocasnicelor smart etc.

Principalele rețele de telefonie mobilă din România au implementat, deja, tehnologia eSIM, pentru utilizatorii care folosesc aparate compatibile cu acest sistem.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
Katie Washbourne jpg
image png
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula
image png