Ce este și de ce trebuie să utilizezi un VPN când stai pe internet

Un VPN este cea mai sigură modalitate de a sta în siguranță în timp ce navighezi pe internet, iar cele mai bune VPN-uri chiar te pot proteja de furtul datelor cu caracter personal, mai ales dacă ești o persoană care iubește să stea pe net. 

image

De altfel, un VPN va face mult mai dificilă treaba unui hacker ce încearcă să-ți acceseze conturile de Facebook sau Instagram. Iar, ca bonus, un VPN îți schimbă și locația geografică, fapt ce-ți dă drept să accesezi anumite videoclipuri sau filme blocate în România.

Ce înseamnă asta? Că poți accesa mai multe filme și seriale de pe Netflix, deoarece unele dintre acestea sunt blocate în România. 

Ca notă informativă, anumite licențe achiziționate de Netflix sunt disponibile doar pentru anumite țări. Așadar, deoarece România reprezintă o piață destul de mică, anumite filme ajung doar în Regatul Unit sau Statele Unite. 

Află și câteva informații despre serviciile pe bază de abonament: Nota de plată a serviciilor pe bază de abonament. Cât de mulți bani cheltuim pe toate platformele de entertainment

Cum funcționează un VPN

Sunt multe date tehnice în spatele unui VPN, dar o să încercăm să le explicăm pe scurt. Un VPN, acronimul de la Virtual Private Network, îți criptează conexiunea dintre tine și internet. 

Această conexiune criptate îți dă un strat în plus de securitate și este unul dintre cele mai importante platforme pe care trebuie să le utilizezi, mai ales dacă ai date sensibile. 

Chiar și așa, găsirea unui VPN poate fi destul de problematică. În doar câțiva ani, piața a fost umplută de astfel de servicii, care-ți promit că vei avea o conexiune sigură.

Așadar, vom trece în revistă trei aplicații de tip VPN pe care să le utilizezi, dar și care respectă raportul preț-calitate. 

Urmărește și un mod în care sunt atacați utilizatorii de internet: Atenție la SMS-urile virusate! Ce riști dacă le deschizi și cum repari greșeala

Cel mai bun VPN?

ExpressVPN

Dacă ești în căutarea unui VPN bun, poți apela la ExpressVPN, care are un număr de adrese IP disponibile de 30,000. Cei de la ExpressVPN au acces la aproximativ 3,000 de servere, ce sunt împărțite în 160 de locații.

Pe lângă acestea, platformă îi oferă acces utilizatorului la aproximativ 94 de țări, fiecare cu propria ei adresă IP. 

Cât despre preț, platforma oferă 3 luni gratuite la un plan disponibil pentru 1 an, iar drept cadou primești platforma Backblaze, un sistem de backup în cloud. 

Surfshark 

Chiar dacă sunt mai mici pe piață decât ExpressVPN, aceștia se bucură de mai multe caracteristici premium, dar și de viteză foarte mare. Pentru început, SurfShark oferă suport pentru fiecare dispozitiv pe care-l ai. 

Așadar, o să poți să-l utilizezi chiar și pe telefon și pe PC, fără să-ți faci griji. Dacă dorești să-ți folosești toate dispozitivele din casă și de la birou, o să poți să o faci fără să-ți faci grijă de numărul de device-uri conectate. 

De altfel, aceasta oferă și un soft anti-malware, blocare a reclamelor și a cookie-urilor. 

Platforma are 3,200 de servere ce sunt aflate în 65 de locații. Printre alte puncte importante este și prețul, care e de doar 2,50 dolari pe lună. 

NordVPN

Dacă urmărești conținut de pe YouTube din străinătate, sigur ai auzit de această platformă. NordVPN este printre cele mai mari branduri din lumea VPN-urilor. Aceștia oferă un număr impresionant de layere de securitate, cu șase conexiuni simultane. 

NordVPN, de asemenea, oferă și un sistem de IP dedicat, pentru cei ce doresc un strat superior de protecție prin intermediul unui VPN. De altfel, NordVPN oferă și un sistem care transformă VPN-ul în browserul Tor, un soft care-ți permite să accesezi internetul ascuns. 

Cât despre performanță, această companie este printre cele mai prolifice în ceea ce privește viteza conexiunii, care este cu 53% mai mare față de competitori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net