Cel mai bun înlocuitor pentru Windows pe care să-l încerci în 2022

Windows este printre cele mai utilizate sisteme de operare din întreaga lume. Încă îmi amintesc, în 2002, când am primit primul calculator, care era echipat cu un Windows 95, care nu-mi permitea marea cu sarea, dar care a rămas în memoria multor utilizatori.

Cele mai bune alternative la Windows în 2022
Cele mai bune alternative la Windows în 2022

Chiar dacă Windows a rămas în inimile multor utilizatori, sunt foarte mulți și cei care s-au săturat de proasta optimizare, nivelul update-urilor care vin nedorite și, cel mai important, doresc să încearcă ceva nou, căci piața sistemelor de operare este foarte largă, iar multe dintre acestea sunt, spre deosebire de Windows, gratis. 

Linux

Linux s-a remarcat încă de la apariția sa prin sistemul open source de care dispune. Deoarece sistemul pe care este bazat Linux este unul deschis, utilizatorii au libertate totală, aceștia putând să editeze și să dezvolte singuri sistemul de operare. 

Interfață Linux
Interfață Linux

Așadar, deoarece Linux are o cu totul altă abordare, orientată mai mult spre beneficiile pe care utilizatorul de rând le are, Linux are o interfață ușor diferită față de ce ne-am obișnuit noi de la Windows. 

Citește și Primul telefon cu Android care-ți permite să rulezi Windows 11

ChromeOS

Nu este foarte cunoscut, dar Google are propriul lor sistem de operare. De obicei, acest sistem de operare este găsit în laptop-urile dezvoltate de către gigantul american, cunoscute și drept Chromebook-uri. 

Interfață ChromeOS
Interfață ChromeOS

ChromeOS vine cu o interfață ușor diferită, dar care este destul de user-friendly încât să nu provoace dureri de cap și celor ce doresc să facă acest pas și să-și schimbe sistemul de operare pe care rulează propriul laptop. 

Vezi și Microsoft ți-a oferit motivul ca să nu mai folosești Windows. Ce ascunde sistemul de operare

FreeBSD

Așa cum e și particularitatea din numele său, FreeBSD este gratis. Bineînțeles, fiind bazat pe un sistem open source, așa cum este și Linux, comunitatea este cea răspunzătoare pentru dezvoltarea și repararea problemelor ce apar în timpul unei utilizări îndelungate. 

Interfață FreeBSD
Interfață FreeBSD

FreeBSD face parte din familia de sisteme de operare a Unix, care poate fi descărcat gratuit direct prin intermediul browserului web.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net