Cel mai bun înlocuitor pentru Windows pe care să-l încerci în 2022

27 aprilie 2022

Windows este printre cele mai utilizate sisteme de operare din întreaga lume. Încă îmi amintesc, în 2002, când am primit primul calculator, care era echipat cu un Windows 95, care nu-mi permitea marea cu sarea, dar care a rămas în memoria multor utilizatori.

windows 1170x644 jpeg
Cele mai bune alternative la Windows în 2022

Chiar dac─â Windows a r─âmas ├«n inimile multor utilizatori, sunt foarte mul╚Ťi ╚Öi cei care s-au s─âturat de proasta optimizare, nivelul update-urilor care vin nedorite ╚Öi, cel mai important, doresc s─â ├«ncearc─â ceva nou, c─âci pia╚Ťa sistemelor de operare este foarte larg─â, iar multe dintre acestea sunt, spre deosebire de Windows, gratis. 

Linux

Linux s-a remarcat ├«nc─â de la apari╚Ťia sa prin sistemul open source de care dispune. Deoarece sistemul pe care este bazat Linux este unul deschis, utilizatorii au libertate total─â, ace╚Ötia put├ónd s─â editeze ╚Öi s─â dezvolte singuri sistemul de operare. 

image
Interfa╚Ť─â Linux

A╚Öadar, deoarece Linux are o cu totul alt─â abordare, orientat─â mai mult spre beneficiile pe care utilizatorul de r├ónd le are, Linux are o interfa╚Ť─â u╚Öor diferit─â fa╚Ť─â de ce ne-am obi╚Önuit noi de la Windows. 

Cite╚Öte ╚Öi Primul telefon cu Android care-╚Ťi permite s─â rulezi Windows 11

ChromeOS

Nu este foarte cunoscut, dar Google are propriul lor sistem de operare. De obicei, acest sistem de operare este g─âsit ├«n laptop-urile dezvoltate de c─âtre gigantul american, cunoscute ╚Öi drept Chromebook-uri. 

Chrome OS 2 PNG
Interfa╚Ť─â ChromeOS

ChromeOS vine cu o interfa╚Ť─â u╚Öor diferit─â, dar care este destul de user-friendly ├«nc├ót s─â nu provoace dureri de cap ╚Öi celor ce doresc s─â fac─â acest pas ╚Öi s─â-╚Öi schimbe sistemul de operare pe care ruleaz─â propriul laptop. 

Vezi ╚Öi Microsoft ╚Ťi-a oferit motivul ca s─â nu mai folose╚Öti Windows. Ce ascunde sistemul de operare

FreeBSD

A╚Öa cum e ╚Öi particularitatea din numele s─âu, FreeBSD este gratis. Bine├«n╚Ťeles, fiind bazat pe un sistem open source, a╚Öa cum este ╚Öi Linux, comunitatea este cea r─âspunz─âtoare pentru dezvoltarea ╚Öi repararea problemelor ce apar ├«n timpul unei utiliz─âri ├«ndelungate. 

image
Interfa╚Ť─â FreeBSD

FreeBSD face parte din familia de sisteme de operare a Unix, care poate fi desc─ârcat gratuit direct prin intermediul browserului web.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg