Cele mai bune sfaturi pentru a avea grijă de noul tău telefon

Ziua ți se strică instant atunci când ți-ai spart ecranul telefonului. Iată câteva sfaturi pentru a te asigura că îți protejezi telefonul cât mai mult timp. 

Cum să te ferești de evenimentele în care îți spargi ecranul telefonului
Cum să te ferești de evenimentele în care îți spargi ecranul telefonului

Pe măsură ce costul unui smartphone de ultimă generație devine din ce în ce mai mare, la fel cresc și preocupările noastre cu privire la siguranța și grija pe care o acordăm unui device atât de scump. 

Pe vremea când un telefon era folosit doar pentru apeluri, spargerea lui era un inconvenient minor. Acum, când îți spargi smartphone-ul, ai pierdut accesul la calendar, apeluri, rețele sociale, evenimente importante și camera foto-video. 

Iată câteva sfaturi pe care să le urmezi pentru a-ți proteja mult mai mult telefonul. 

1. Folosiți o husă de protecție de calitate superioară

O husă de protecție de calitate superioară te poate scăpa de probleme
O husă de protecție de calitate superioară te poate scăpa de probleme

Pentru a vă proteja bine telefonul, trebuie să folosiți o husă de protecție care este realizată dintr-un material durabil și rezistent la șocuri. De asemenea, cei ce doresc să investească și mai mult în protecția telefonului pot să-și achiziționeze și huse care sunt rezistente la apă sau praf. 

De asemenea, pe lângă husa de protecție care este mereu necesară, o folie de protecție ce este aplicată peste ecranul telefonului este utilă celor care nu doresc să se îngrijoreze atunci când își scapă telefonul. 

2. Aveți grijă unde țineți telefonul

Depozitarea telefonului în buzunare nu este, de fapt, cel mai bun loc pentru așa ceva
Depozitarea telefonului în buzunare nu este, de fapt, cel mai bun loc pentru așa ceva

Pentru o protecție mult mai mare, e recomandat să vă depozitați telefonul într-o poșetă care are o fantă specială dedicată telefoanelor mobile. Telefoanele cad, de cele mai multe ori, în timp ce ne grăbim să-l scoatem din buzunar, iar depozitarea acestora într-un compartiment special ne poate da câteva șanse să le salvăm de o vizită la service. 

Citește și Cele mai utile aplicații pe care să le instalezi pe telefonul tău în 2022

Nici buzunarul de la spate nu e o idee prea bună pentru a ține un telefon. În grabă, acesta poate să cadă și să se lovească de podea sau, în cazuri mult mai grave, acesta poate cădea în vasul de toaletă, dacă nu suntem atenți. De asemenea, în buzunarul din spate, telefonul nostru are șansa de a se sparge, dacă ne așezăm, din greșeală, pe el. 

3. Nu luați telefonul la baie

Umiditatea din baie poate afecta grav circuitele ce se află în telefonul nostru mobil
Umiditatea din baie poate afecta grav circuitele ce se află în telefonul nostru mobil

Chiar dacă este foarte comod să iei telefonul cu tine la baie, umiditatea din camera respectivă va poate afecta foarte mult telefonul. 

Cel mai indicat ar fi ca telefonul să fie într-o altă cameră, pentru a evita potențialele accidente în care umiditatea îi afectează circuitele sau, din greșeală, îl scăpăm pe podea. 

Dacă utilizați telefonul în timp ce faceți duș, pentru a asculta muzică, puteți recurge la un dispozitiv cu bluetooth, creat special pentru camera respectivă.

4. Păstrați ecranul telefonului curat

Curățarea telefonului trebuie făcută periodic
Curățarea telefonului trebuie făcută periodic

Unele dintre cele mai bune huse pentru telefon sunt, de asemenea, și cele care sunt cele mai prietenoase cu murdăria și praful. Asigurați-vă că vă mențineți telefonul și ecranul acestuia curat, deoarece particulele de praf pot intra cu ușurință în porturile telefonului și pot apărea probleme în momentul în care doriți să vă încărcați telefonul. 

Vezi și Cele mai bune sfaturi pentru alegerea unui telefon de buget pe timp de criză

Bineînțeles, curățarea unui telefon nu este dificilă. Puteți să utilizați o stație de igienizare cu lumină UV, pentru a vă asigura că scăpați de bacteriile rămase pe telefon. De asemenea, puteți opta pentru o husă de protecție care are integrată opțiunea de a acoperi porturile telefonului cu un plastic special, ce poate fi înlăturat cu degetul. 

5. Nu dormiți cu telefonul în pat

Dormitul cu telefonul reprezintă un risc ridicat de incendiu
Dormitul cu telefonul reprezintă un risc ridicat de incendiu

Cele mai dese probleme pe care telefonul le întâmpină sunt în pat, în timp ce dormim și, din greșeală, lovim telefonul aflat lângă noi.

De asemenea, punerea telefonului sub pernă reprezintă un adevărat pericol de incendiu. Dacă este posibil, încărcați întotdeauna telefonul în timpul zilei, pe o suprafață neinflamabilă.

6. Încărcați-vă corect telefonul mobil

Încărcarea telefonului mobil se poate face prin intermediul prizei, dar și cu ajutorul unei baterii
Încărcarea telefonului mobil se poate face prin intermediul prizei, dar și cu ajutorul unei baterii

Micile modificări aduse metodei de încărcare pot face o diferență majoră asupra duratei de viață a telefonului. Mulți oameni nu știu că este, de fapt, posibil să supraîncărcați un smartphone, dacă îl țineți în priză, după ce este complet încărcat.

Bineînțeles, telefoanele mai noi nu au aceste probleme. Tehnologia din spatele lor le împiedică să se supraîncarce, dar cele de generație mai veche rămân expuse unui asemenea risc. 

Pentru a vă încărca corect telefonul, nu-l lăsați să coboare sub 10%, dar nici să urce peste valoarea de 90%. Dacă urmați acest sfat, durata de viață a bateriei va fi puternic îmbunătățită.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net