Cele mai mari greşeli pe care le fac cei care au un smartphone
Dacă ai un telefon smart, cu siguranţă comiţi măcar una dintre greşelile de mai jos, care îţi pun în pericol identitatea, bunurile şi chiar banii din cont. Iată care sunt cele mai întâlnite erori pe care le poţi comite atunci când ai un telefon deştept.
Aproape 62% din deţinătorii de smartphon-uri nu-şi protejează telefoanele cu parolă. Drept urmare, 33% dintre utilizatori au şanse foarte mari să se confrunte cu un furt de identitate.
Aproape 32% din persoanele care au un astfel de telefon au salvat pe acesta parolele aferente siteurilor pe care le accesează. Dacă telefonul este pierdut sau furat, poţi să spui adio tuturor conturilor pe care le ai. Chiar şi banilor din bancă.
O altă greşeală pe care utilizatorii de smartphonuri o fac frecvent este stocarea şi trimiterea de poze nud. 20% dintre adolescenţi au postat sau au trimis astfel de poze. Iar 17% dintre cei care au primita stfel de fotografii le-ai trimis mai departe altor persoane.
4% dintre utilizatorii care se confruntă cu furt de identitate au accesat mailuri de tip phising. 156 de milioane de mailuri phising sunt trimise în fiecare zi.
Furnizarea de date personale oricui sună şi se prezintă ca fiind angajat al unei bănci. În jur de 27% dintreutilizatorii de smartphonuri au fost victime ale unei astfel de înşelătorii.
52% dintre utilizatorii de smartphonuri se conectează la reţele wireless nesecurizate.
60% dintre cei care deţin un smartphone nu au achiziţionat şi o asigurare pentru el.
Imaginile din vacanţă postate pe reţelele de socializare ajută hoţii să-şi aleagă următoarele victime. Aproape 75% dintre hoţii condamnaţi sunt de părere că infractorii folosesc social media pentru a-şi găsi mai uşor ţintele.
Postarea de poze online cu aplicaţia de afişare a locaţiei activată. Aproape 500 de milioane de fotografii sunt urcate pe reţelele de socializare în fiecare zi.