Companiile Big Tech, planuri de extindere în 2022. Se anunță revoluție!

Ultima actualizare:

Companiile Big Tech se extind dincolo de site-uri web, aplicații, dispozitive și platforme care rulează pe internet. Ele se concentrează acum pe propria infrastructură. Fie că este vorba de parteneriate cu operatori de rețea, fie cu operatori de telefonie mobilă pentru conectivitate de ultimă oră companii precum Google, Amazon, Microsoft și Meta încearcă să construiască rețele de bandă largă și wireless.

image

Până în 2019, furnizorii de conținut au deținut sau au închiriat mai mult de jumătate din lățimea de bandă submarină a lumii. Țările emergente care doresc să-și modernizeze infrastructura de rețea au devenit țintele principale pentru furnizorii de rețea Big Tech. Facebook și Google au anunțat că finanțează două cabluri trans-Pacific care conectează Coasta de Vest a SUA de Singapore și Indonezia. Amazon și contractorul Meta Edge Cable Holdings USA au solicitat să opereze un cablu submarin care leagă Filipine de California, după ce China Mobile (CMI) a renunțat la proiect.

Google investește 1 miliard de dolari în Africa 

Dintre toate companiile Big Tech, Google va continua să-și extindă în mod agresiv rețelele, scrie emarketer.com. Gigantul de căutare și publicitate deține deja 10.000 de mile de cablu submarin și investește 1 miliard de dolari în cinci ani în Africa pentru a sprijini „transformarea digitală” în regiune, inclusiv un cablu submarin pentru a permite viteze mai mari de internet.

Cablul submarin va conecta Africa de Sud, Namibia și Nigeria, iar St. Helena va servi drept conductă între Europa și Africa.

Google inovează dincolo de fibră pe măsură ce se extinde. Unul dintre proiectele sale folosește internetul bazat pe laser care conectează orașele de peste râul Congo din Africa. Proiectul Taara este o conductă experimentală de internet cu fascicul laser de 20 Gbps. Aceasta a trimis deja 700 TB de date pe 3 mile, cu un timp de funcționare robust de 99,9%.

Ce planuri au Microsoft și Amazon 

Big Tech își extinde rețeaua în 2022, dincolo de instalarea cablurilor intercontinentale. Diverse companii de tehnologie fac parteneriate cu companii de telecomunicații și operatori pentru a extinde conectivitatea la rețea. Transportatorii încă își construiesc rețelele 5G. AT&T a înrolat Microsoft pentru a rula rețeaua sa mobilă de ultimă generație. Aceasta este o mișcare majoră în cursa companiilor de cloud pentru a bloca operatorii mari și a-și dezvolta infrastructura 5G. Microsoft va continua să își valorifice relațiile cu operatorul și guvernele în 2022 pentru a-și asigura partea din spațiul 5G.

Amazon Web Services (AWS), principalul furnizor de servicii cloud, a intrat pe piața rețelelor private 5G oferind noi servicii gestionate care vizează simplificarea instalărilor pentru companii.

Folosind ușurința de utilizare AWS, Amazon s-a poziționat ca un furnizor viabil pentru întreprinderile mici și mijlocii și pentru întreprinderile lipsite de expertiză internă sau cele care ar prefera să se ocupe de o singură entitate în loc de un operator, un furnizor și un sistem integrator.

Se extinde rețeaua 5G

Colaborarea dintre transportatori și furnizorii de cloud este o tendință emergentă și este de așteptat să continue în 2022, pe măsură ce rețelele 5G se dezvoltă. Rețelele 5G pentru întreprinderi reprezintă o mare oportunitate care ar putea ajunge la 5,7 miliarde de dolari până în 2024, conform estimărilor IDC citate de Insider.

Parteneriatul cu furnizorii de servicii cloud ajută la acoperirea costurilor de dezvoltare. Potrivit previziunilor GSMA, se așteaptă ca operatorii să cheltuiască 900 de miliarde de dolari la nivel mondial între 2021 și 2025 pentru cheltuieli de capital mobil, dintre care aproape 80% vor fi în 5G, iar cea mai mare parte din aceste cheltuieli ar putea rula pe infrastructura cloud.

Evoluția accelerată a Big Tech va atrage probabil atenția guvernului și a autorităților de reglementare antitrust în 2022. Ne așteptăm la un control sporit și solicitări de reglementare, pe măsură ce Big Tech continuă să-și dezvolte infrastructura globală de rețea și potențialul de combatere a concurenței.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net