Companiile Big Tech, planuri de extindere ├«n 2022. Se anun╚Ť─â revolu╚Ťie!

20 decembrie 2021

Companiile Big Tech se extind dincolo de site-uri web, aplica╚Ťii, dispozitive ╚Öi platforme care ruleaz─â pe internet. Ele se concentreaz─â acum pe propria infrastructur─â. Fie c─â este vorba de parteneriate cu operatori de re╚Ťea, fie cu operatori de telefonie mobil─â pentru conectivitate de ultim─â or─â companii precum Google, Amazon, Microsoft ╚Öi Meta ├«ncearc─â s─â construiasc─â re╚Ťele de band─â larg─â ╚Öi wireless.

image

P├ón─â ├«n 2019, furnizorii de con╚Ťinut au de╚Ťinut sau au ├«nchiriat mai mult de jum─âtate din l─â╚Ťimea de band─â submarin─â a lumii. ╚Ü─ârile emergente care doresc s─â-╚Öi modernizeze infrastructura de re╚Ťea au devenit ╚Ťintele principale pentru furnizorii de re╚Ťea Big Tech. Facebook ╚Öi Google au anun╚Ťat c─â finan╚Ťeaz─â dou─â cabluri trans-Pacific care conecteaz─â Coasta de Vest a SUA de Singapore ╚Öi Indonezia. Amazon ╚Öi contractorul Meta Edge Cable Holdings USA au solicitat s─â opereze un cablu submarin care leag─â Filipine de California, dup─â ce China Mobile (CMI) a renun╚Ťat la proiect.

Google investe╚Öte 1 miliard de dolari ├«n Africa 

Dintre toate companiile Big Tech, Google va continua s─â-╚Öi extind─â ├«n mod agresiv re╚Ťelele, scrie emarketer.com. Gigantul de c─âutare ╚Öi publicitate de╚Ťine deja 10.000 de mile de cablu submarin ╚Öi investe╚Öte 1 miliard de dolari ├«n cinci ani ├«n Africa pentru a sprijini ÔÇ×transformarea digital─âÔÇŁ ├«n regiune, inclusiv un cablu submarin pentru a permite viteze mai mari de internet.

Cablul submarin va conecta Africa de Sud, Namibia și Nigeria, iar St. Helena va servi drept conductă între Europa și Africa.

Google inoveaz─â dincolo de fibr─â pe m─âsur─â ce se extinde. Unul dintre proiectele sale folose╚Öte internetul bazat pe laser care conecteaz─â ora╚Öele de peste r├óul Congo din Africa. Proiectul Taara este o conduct─â experimental─â de internet cu fascicul laser de 20 Gbps. Aceasta a trimis deja 700 TB de date pe 3 mile, cu un timp de func╚Ťionare robust de 99,9%.

Ce planuri au Microsoft ╚Öi Amazon 

Big Tech ├«╚Öi extinde re╚Ťeaua ├«n 2022, dincolo de instalarea cablurilor intercontinentale. Diverse companii de tehnologie fac parteneriate cu companii de telecomunica╚Ťii ╚Öi operatori pentru a extinde conectivitatea la re╚Ťea. Transportatorii ├«nc─â ├«╚Öi construiesc re╚Ťelele 5G. AT&T a ├«nrolat Microsoft pentru a rula re╚Ťeaua sa mobil─â de ultim─â genera╚Ťie. Aceasta este o mi╚Öcare major─â ├«n cursa companiilor de cloud pentru a bloca operatorii mari ╚Öi a-╚Öi dezvolta infrastructura 5G. Microsoft va continua s─â ├«╚Öi valorifice rela╚Ťiile cu operatorul ╚Öi guvernele ├«n 2022 pentru a-╚Öi asigura partea din spa╚Ťiul 5G.

Amazon Web Services (AWS), principalul furnizor de servicii cloud, a intrat pe pia╚Ťa re╚Ťelelor private 5G oferind noi servicii gestionate care vizeaz─â simplificarea instal─ârilor pentru companii.

Folosind u╚Öurin╚Ťa de utilizare AWS, Amazon s-a pozi╚Ťionat ca un furnizor viabil pentru ├«ntreprinderile mici ╚Öi mijlocii ╚Öi pentru ├«ntreprinderile lipsite de expertiz─â intern─â sau cele care ar prefera s─â se ocupe de o singur─â entitate ├«n loc de un operator, un furnizor ╚Öi un sistem integrator.

Se extinde re╚Ťeaua 5G

Colaborarea dintre transportatori ╚Öi furnizorii de cloud este o tendin╚Ť─â emergent─â ╚Öi este de a╚Öteptat s─â continue ├«n 2022, pe m─âsur─â ce re╚Ťelele 5G se dezvolt─â. Re╚Ťelele 5G pentru ├«ntreprinderi reprezint─â o mare oportunitate care ar putea ajunge la 5,7 miliarde de dolari p├ón─â ├«n 2024, conform estim─ârilor IDC citate de Insider.

Parteneriatul cu furnizorii de servicii cloud ajută la acoperirea costurilor de dezvoltare. Potrivit previziunilor GSMA, se așteaptă ca operatorii să cheltuiască 900 de miliarde de dolari la nivel mondial între 2021 și 2025 pentru cheltuieli de capital mobil, dintre care aproape 80% vor fi în 5G, iar cea mai mare parte din aceste cheltuieli ar putea rula pe infrastructura cloud.

Evolu╚Ťia accelerat─â a Big Tech va atrage probabil aten╚Ťia guvernului ╚Öi a autorit─â╚Ťilor de reglementare antitrust ├«n 2022. Ne a╚Ötept─âm la un control sporit ╚Öi solicit─âri de reglementare, pe m─âsur─â ce Big Tech continu─â s─â-╚Öi dezvolte infrastructura global─â de re╚Ťea ╚Öi poten╚Ťialul de combatere a concuren╚Ťei.

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
kate middleton jpg jpeg
retete cartofi png
BeFunky collage (6) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cannes jpeg
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg
evaluare nationala 7570751 mediafax foto alexandru dobre jpeg
NDQwJmhhc2g9YWQ4ZDRjM2Q1ODFiMjNhMjBjMGM5YWQ0ZTgwNjc4MDg= thumb jpg
elev examen probe  evaluare nationala clasele mici  jpeg