Cum a reușit un profesor de geografie să folosească jocurile video pentru a preda

Cum înveți un copil despre incendiile de vegetație care le-ar putea înghiți casa? Cum înveți un copil despre cum inundațiile și creșterea nivelului mării planează asupra unor părți ale țării lor?

minecraft ga6da7cc4e 1280 jpg

Ce instrument mai bun decât jocul pe care îl petrec deja tot timpul liber jucând? Minecraft este răspunsul. Dacă îl folosești, ei vor învăța.

Cum folosești Minecraft pentru a preda în mod eficient

Warwick Goodsell, un profesor de geografie din New South Wales, folosește jocul Minecraft în sala de clasă cu un mare efect de câțiva ani. Studenții săi lucrează împreună pe un server unde creează și construiesc soluții pentru probleme geografice precum eroziunea, poluarea, planificarea urbană și multe altele.

Dar nu înseamnă doar trimiterea copiilor în sala de calculatoare fără un plan în vigoare. Subiectele la îndemână necesită o gândire serioasă. Pregătirea este jumătate din bătălie.

„Ai 20 de minute de a explica teorie - conținutul, conceptele - apoi le introduci în discuția de clasă, o mapare mentală pe tablă. Apoi ei iau acele idei și încearcă să le integreze în Minecraft," a explicat acesta.

Cum au reacționat elevii când au început să folosească Minecraft pentru educație

El începe prin a le adresa elevilor întrebări precum „Cum ați trăi acolo?” și „Care sunt legăturile de transport?” înainte de a le oferi o problemă specifică de rezolvat ca grup. De la probleme la scară mai mică, cum ar fi planificarea civilă, până la pregătirea pentru dezastre naturale, aceste lecții le permit elevilor să gândească critic și să folosească reprezentările vizuale din Minecraft pentru a înțelege mai bine realitatea schimbărilor climatice.

La întrebarea „ce faci pentru o circulație mai bună a aerului în contextul COVID?”, unii dintre copiii noștri de top s-au gândit: „Ce-ar fi să facem clădiri joase, mai degrabă, decât clădiri înalte, atunci ai mai multă mișcare a aerului”, potrivit techno loop. 

Goodsell a stabilit ipotetice geografice mai provocatoare pentru studenții săi. Din fluxul de aer pe o singură stradă vine gestionarea orașelor întregi, construirea de baraje și protejarea orașelor lor de dezastre naturale. Cu ajutorul modurilor și programelor concepute special pentru a preda știința climatului, amploarea acestui tip de proiect este imensă.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net