Cum au fost păcăliți utilizatorii de AirTag, încât să fie urmăriți pe banii lor

AirTag-urile păreau destul de inofensive când au apărut pentru prima dată, promițând să țină evidența bunurilor utilizatorilor printr-un sistem de crowdsourcing Bluetooth. 

Și încă de la început,  Apple a jurat în sus și în jos că AirTag-urile nu pot fi folosite cu intenții rău intenționate, deoarece aveau difuzoare încorporate care ar putea suna pentru a se face cunoscute, plus o funcție de detectare automată integrată în iPhone-uri pentru a vă anunța dacă sunteți urmăriți vreodată de un AirTag.

iphone camera jpg

După cum raportează AppleInsider , astfel de exemple de AirTag-uri modificate, „prietenoase pentru urmăritori” au apărut pe toată piața second-hand, cum ar fi eBay și Etsy. Desigur, nu sunt niciodată comercializate ca instrumente de urmărire. Un anume vânzător a fost găsit vânzând dispozitivul de 30 USD pentru 77,50 USD pe Etsy, numindu-l „Silent AirTag”.

AirTag second-hand, cunoscut și sub numele de „plătesc ca să fiu urmărit”

În descriere, comerciantul a explicat că dispozitivul arată aproape la fel ca un AirTag obișnuit de 29 USD. Cu toate acestea, o mică gaură a fost tăiată sub bateria dispozitivului pentru a deconecta difuzorul.

Când a fost abordat de o publicație din Statele Unite , vânzătorul a sfârșit prin a-și elimina lista și a răspuns cu o declarație detaliată a părerii sale cu privire la această problemă:

„Intenția acestei modificări a fost de a răspunde mai multor solicitări ale cumpărătorilor interesați de celălalt produs AirTag, care doreau să monteze un AirTag pe biciclete, animale de companie și unelte electronice. Aceste solicitări m-au determinat să îl listez ca produs pe Etsy, deși fără prea mult succes. Marea majoritate a vânzărilor afișate pe profilul meu Etsy provin din vânzări ale AirTag-ului meu modificat, conceput pentru a se potrivi discret într-o poșetă sau portofel.”

La fel ca multe produse din lume, va exista întotdeauna o minoritate de oameni care le vor folosi pentru activități rău intenționate. Mulțumit de capacitatea mea de a ajuta oamenii cu utilizări reale, pozitive, am enumerat produsul fără să fi luat în considerare consecințele negative, arată Apple Insider.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net