Cum să te ferești și să blochezi apelurile spam sau cu număr necunoscut

Apelurile cu număr ascuns sau cu numere de telefon din alte țări sunt, de cele mai multe ori, destul de enervante, mai ales dacă sunt realizate la o oră târzie. Astăzi, o să aflăm ce putem face pentru a le limita și, în anumite cazuri, chiar elimina din viața noastră. 

Cum să te ferești de apelurile cu număr necunoscut
Cum să te ferești de apelurile cu număr necunoscut

Mai mult ca sigur v-ați lovit de momentele în care sunteți ținta mai multor apeluri din țări cu care n-ați avut contact niciodată, multe dintre aceste numere având ca rol să vă taxeze suplimentare, în cazul în care răspundeți la telefon.

De asemenea, nu putem ignora nici apelurile cu număr necunoscut, mai ales dacă sunt realizate la ore nepotrivite. Așadar, astăzi, vom trece în revistă cele mai importante trucuri pentru a limita acest tip de apeluri și pentru a ne menține liniștea.

Cum poți limita numărul de astfel de apeluri

Acest fenomen este răspândit la nivel internațional, iar Comisia Federală de Comunicații din Statele Unite ale Americii a venit cu câteva recomandări cu privire la acest tip de apeluri.

- Nu răspunde la apelurile ce provin de la un număr necunoscut

- Nu presupuneți că un apel este din partea unui om, doar pentru că are un număr din România.

- Dacă cineva vă apelează și pretinde că face parte dintr-o anumită companie, închideți apelul și sunați compania respectivă. Puteți să găsiți numărul de telefon al companiei pe Google.

- În cazul în care răspundeți la un apel și auziți o înregistrare, închideți repede apelul.

- Același lucru este valabil și dacă, în timpul apelului, vi se cere să apăsați pe o cifră.

De ce nu trebuie să răspundeți la apelurile spam sau cu număr necunoscut

În momentul în care ați răspuns la un astfel de apel și interacționați cu robotul din spatele apelului, escrocii vor vedea că numărul dumneavoastră de telefon este real. Ulterior, aceștia îl pot vinde unei alte companii sau puteți fi luat în vedere pentru alte campanii de marketing.

Infractorii va pot vinde numărul de telefon altor companii
Infractorii va pot vinde numărul de telefon altor companii

Citește și Aplicațiile de care ai nevoie. Patru platforme care-ți ușurează viața

Cum blochezi apelurile cu număr necunoscut sau spam

Din fericire, există mai multe modalități de a vedea cine te apelează, de fapt sau de a bloca persoana. 

Dacă observi că un număr dintr-o țară cu care nu ai conexiuni te sună, refuză să răspunzi la apel. Imediat, copiază numărul de telefon și caută-l pe Google. În urma recenziilor existente de pe Google, utilizatorii pot anunța, dacă apelantul este real sau este, de fapt, un robot.

Vezi și De câți megapixeli ai nevoie, de fapt, pe telefonul tău mobil

Apple are o opțiune pentru a scăpa de apelurile spam, numită Silence Unknown Callers , care adaugă opțiunea de a direcționa apelurile de la numere care nu sunt în agenda telefonului sau e-mail direct către mesageria vocală. 

Un apelant legitim poate lăsa un mesaj, dar asta este problema cu această funcție: primim adesea apeluri importante de la numere pe care nu le stocăm în agenda telefoanelelor noastre, cum ar fi un cabinet medical sau de la școala unde studiază cel mic, așa că ați putea pierde apeluri importante.

Proprietarii de Samsung Galaxy pot activa un servici asemănător direct din telefon, la Setări > ID apelant > Protecție antispam. Această funcție le permite utilizatorilor să vadă dacă un număr a fost raportat pentru spam de către alți cetățeni.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net