Cum să-ți ștergi permanent contul de Instagram

Instagram este una dintre cele mai folosite aplicații de social media, dar uneori avem nevoie de o pauză, să o luăm de la capăt sau să ne deconectăm complet de la internet.

instagram jpeg

Multe persoane preferă să șteargă aplicația sau să-și facă un cu totul alt cont, dar informațiile despre noi sunt stocate în serverele companiei Meta. Din fericire, Uniunea Europeană are un drept dedicat utilizatorilor de pe rețelele de social media, anume „de a fi uitat”. Așadar, prin ștergerea contului de Instagram, poți fii sigur că datele tale nu au ajuns în mâini nepotrivite, iar Meta nu se joacă cu acestea.

Cum să-ți ștergi contul folosind aplicația de iOS sau Android?

Pentru a-ți șterge contul de Instagram folosind aplicația de iOS sau Android, trebuie să te duci pe profilul tău, să apeși pe meniul din dreapta (sub forma unor linii) și să selectezi opțiunea de Setări/Settings. După care, o să fii nevoit să te duci la opțiunea de Contul meu/Account. Pentru a ajunge să-ți ștergi definitv contul de Instagram, trebuie să scrollezi până la finalul meniului, unde o să găsești opțiunea de șterge definitiv contul. 

Dacă ai acest buton, platforma te va întreba dacă ești de acord să-ți ștergi definitiv contul de Instagram. Atenție, acțiunea este ireversibilă, iar toate datele stocate (poze, videoclipuri sau urmăritori) vor fi pierdute dacă accepți să îți ștergi contul.

Totuși, pentru unele terminale mobile, această opțiune nu este disponibilă în meniul lor, iar tu vei fi nevoit să folosești opțiunea de browser a aplicației pentru a accesa această setare.

Cum să-ți ștergi contul folosind aplicația de desktop?

Pentru a-ți șterge contul de Instagram prin intermediul browserului, poți să folosești două variante. 

  1. Să accesezi Instagram de pe un desktop sau laptop. 
  2. Să folosești telefonul tău prin intermediul browserului integrat. Dacă folosești Chrome, aplicația de browser oferă posibilitatea să vizualizezi site-ul sub forma sa de desktop, fără a fi nevoit să accesezi un laptop sau un PC.

Pentru versiunea de browser, dezactivarea contului de Instagram este mult mai ușor de realizat decât pe telefonul mobil.

Dacă folosești pașii pe care i-am explicat pentru versiunea de mobil, o să găsești un buton special numit Temporally disable my account / Dezactivează-mi temporar contul. Prin utilizarea acestui buton, poți să-ți ștergi permanent contul. Atenție, pentru ambele metode, o să fii nevoit să-ți introduci parola pentru a progresa cu procesul de șterge definitivă a contului. 

Dacă te grăbești, poți să folosești opțiunea de aici pentru a ajunge mai repede la formularul de șterge permanentă a contului de Instagram.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net