De ce continuă Netflix să mărească prețul abonamentelor?

Chiar dacă în zona Uniunii Europene creșterea prețurilor lunare pentru serviciul de streaming Netflix nu este la fel de profundă ca în Statele Unite, ne putem aștepta să urmăm acest trend din SUA imediat ce Europa va deveni o piață mult mai profitabilă. În timp ce Netflix crește prețul abonamentelor lunare crește, tot mai multe opțiuni avantajoase apar pe piață, precum HBO GO, Disney+ și Amazon Prime.

netflix jpg

Netflix crește prețul abonamentelor, în timp ce alți competitori apar pe piață

În acest moment, prețul unui abonament standard a ajuns în Statele Unite la suma de 15,50 dolari pe lună. Comparativ, prețul unui abonament standard în zona Uniunii Europene ajunge la 8 euro pe lună. În fiecare an, prețul abonamentului Netflix s-a mărit treptat. Anul trecut, prețul unui abonament standard s-a majorat cu 11%, ajungând la o medie de 9,95 de euro.

„Ei (n.r. Netflix) încă cred că mai au puterea de a stabili marja de preț pentru a face acest tip de serviciu și încă mai au impresia că oferă o valoare excepțională pentru acești bani”, a declarat Andrew Hare, președinte Frank N. Magid.

Conform informațiilor furnizate de către CNN, Netflix crește treptat prețul abonamentelor pentru a face loc noilor seriale și filme pe platformă. Conform statisticilor, Netflix a cheltuit 17 miliarde de dolari doar în 2021 pentru achiziționarea de materiale la nivel mondial, inclusiv din România. De asemenea, banii folosiți de către Netflix sunt utilizați și în zona de întreținere și îmbunătățire a serverelor proprii. Așadar, doar în Statele Unite, Netflix deține peste 5,879 de titluri, dintre care 4,035 sunt filme, iar 1,844 sunt seriale sau mini-serii (precum Chernobyl).

Chiar dacă creșterea de 1 dolar nu este foarte mare, aceasta vine în contextul în care tot mai multe servicii de streaming câștigă teren pe această piață. Recent, Disney și-a retras tot conținutul de pe Netflix pentru a fi mutat pe propria lor platformă, Disney+.

Netflix este unul dintre cele mai folosite servicii de streaming video la nivel mondial, iar în România, publicul reușește să se regăsească mereu în fața unui film bun sau în fața unui serial pe care l-au așteptat cu sufletul la gură. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

cub andreea esca (1) png
cub roxana nemes animat gif
artista lacul morii 3 PNG
nikita de romania jpg
archie battersbee jpg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
4 britney spears 5 jpg jpeg
operatie medici jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
untold jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
artista lacul morii 3 PNG
metrou piata unirii 0 jpeg
operatie medici jpeg
archie battersbee jpg