Elon Musk a făcut o achiziție îndrăzneață. Miliardarul și-a întrebat fanii ce să facă cu ea

Elon Musk a folosit Twitter pentru a chestiona oamenii, aparent pentru a lua importante decizii de afaceri. Autoritățile de reglementare l-au înștiințat că nu e legal să influențeze piața de acțiuni. Recent, acesta a spus chiar a spus că a vrut să construiască o platformă socială proprie, deoarece a deține o portavoce digitală.

Elon Musk, CEO Tesla și SpaceX
Elon Musk, CEO Tesla și SpaceX

Acum, Elon Musk își pune o parte din bani acolo unde a fost gura lui de ani de zile. Astăzi, Twitter a publicat o notă care confirmă că antreprenorul SpaceX și Tesla a preluat o cotă de 9,2% din companie, ceea ce înseamnă aproximativ 2,9 miliarde de dolari, pe baza prețului acțiunilor de vineri.

Confirmarea achiziției de acțiuni, despre care se zvonea încă de săptămâna trecută, a făcut ca acțiunile Twitter să crească vertiginos; în prezent, acestea se află cu aproximativ 23% peste prețul de închidere de vineri, înainte de deschiderea pieței.

Citește și Elon Musk s-a săturat de platformele de socializare. Decizia neașteptată pe care a făcut-o miliardarul

Documentul, semnat și datat astăzi de Musk, menționează că evenimentul privind acțiunile a avut loc de fapt pe 14 martie. Mai exact, se menționează că acesta a cumpărat 73.486.938 de acțiuni curente la acea dată.

Ce a făcut Musk prima dată după ce a achiziționat o parte din Twitter

Data este notabilă, deoarece este anterioară cu aproximativ 14 zile tweet-urilor lui Musk care susținea că se „gândește serios" la ideea de a-și înființa propria platformă de socializare. O concluzie este că se pare că Musk își tachina adevărata veste - preluarea unei cote de participare în Twitter. 

Deoarece începerea unei rețele sociale de la zero este o acțiune de lungă durată și nu are absolut nicio garanție de reușită, versiunea lui Musk de a construi ar putea începe acum, sub forma unei participații într-o companie deja stabilită - o platformă în care el însuși s-a impus ca utilizator puternic.

Cei care îl iubesc pe Musk au savurat șansa de a-i scrie pe Twitter în speranța unui răspuns și de a-i urmări cu religiozitate spusele cu privire la toate lucrurile, de la criptomonede și companiile sale până la afacerile mondiale. 

Vezi și Ai criptomonede? Sfaturile importante ale lui Elon Musk cu privire la viitoarea inflație

În urma evenimentului, Elon Musk deja a început să-și întrebe comunitatea dacă dorește un buton de Edit pe Twitter, atrăgând reacții diferite din partea fanilor săi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net