Elon Musk s-a săturat de platformele de socializare. Decizia neașteptată pe care a făcut-o miliardarul

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, se gândește serios la construirea unei noi platforme de socializare, după ce și Donald Trump și-a deschis o platformă nouă, care funcționează pe același principiu. 

1 elon musk jpg jpeg

Elon Musk răspundea la întrebarea unui utilizator de pe Twitter, dacă ar lua în considerare construirea unei platforme de social media constând dintr-un algoritm cu sursă deschisă și unul care să acorde prioritate libertății de exprimare și în care propaganda este minimă.

Musk s-ar putea să-și facă propria platformă de socializare

Musk, un utilizator prolific al Twitter, a fost critic la adresa platformei de socializare și a politicilor acesteia în ultima vreme. El a spus că compania subminează democrația prin nerespectarea principiilor libertății de exprimare.

Vezi și Ai criptomonede? Sfaturile importante ale lui Elon Musk cu privire la viitoarea inflație

Tweet-ul său vine la o zi după ce a publicat un sondaj pe Twitter, în care îi întreabă utilizatorii dacă credeau că Twitter aderă la principiul libertăţii de exprimare, la care peste 70% au votat „nu”.

"Consecințele acestui sondaj vor fi importante. Vă rugăm să votați cu atenție", a transmis acesta.

Dacă Musk decide să continue cu crearea unei noi platforme, el s-ar alătura unui portofoliu în creștere de companii de tehnologie care se poziționează ca campioni ai libertății de exprimare și care speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt suprimate pe platforme precum Twitter, Facebook și YouTube. 

Given that Twitter serves as the de facto public town square, failing to adhere to free speech principles fundamentally undermines democracy. What should be done? https://t.co/aPS9ycji37

— Elon Musk (@elonmusk) March 26, 2022

Ce viitor au avut platformele care promiteau aceeași chestie

Niciuna dintre companii, inclusiv Truth Social al lui Donald Trump, concurenții de pe Twitter Gettr și Parler, dar și site-ul video Rumble, nu s-a apropiat de acoperirea și popularitatea platformelor mainstream până acum.

Cât despre platforma lui Donald Trump, aceasta a fost lansată cu mare vâlvă, dovedindu-se, de fapt, ca un lagăr al libertății de exprimare, de fapt, ștergând comentariile utilizatorilor ce nu respectă anumite reguli și nerespectând principiul fundamental pe baza căruia a fost fondat platforma lui Trump

Citește și Truth Social, platforma lui Trump dedicată libertății de exprimare, șterge postările și banează utilizatorii

În trecut, chiar și Donald Trump a criticat Twitter, priminind interdicție din a mai utiliza platforma de social media, în urma atacurilor asupra capitolului din Washington DC.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg