Elon Musk, noul șef al unei importante rețele de socializare. Cum se va schimba rețeaua cu Musk la putere

Încă de pe data de 14 aprilie, Elon Musk a anunțat că are o ofertă pentru a cumpăra Twitter pentru 54,20 dolari per acțiune. Iată că a venit și decizia finală a companiei - pe 25 aprilie, Twitter a acceptat acordul cu miliardarul.

Elon Musk, CEO Tesla și SpaceX
Elon Musk, CEO Tesla și SpaceX

Twitter a acceptat oferta miliardarului Elon Musk de a achiziționa compania de social media și de a o transforma într-un mediu dedicat libertății de exprimare.

Acțiunea companiei pe piața bursieră s-a închis cu 5,64% pentru a doua zi după ce a fost oprită.

"Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a spus Musk, în cadrul unei declarații ce a fost inclusă în comunicatul de presă care anunță acordul de 44 de miliarde de dolari alături de companie, potrivit BBC.

Vezi și Elon Musk vrea control total! Pe ce mai aruncă banii cel mai bogat om din lume

"Vreau, de asemenea, să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi funcții, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea, învingând roboții de spam și autentificând toți oamenii.

Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și comunitatea de utilizatori să dea 100% pentru actualizări”, se mai arată în declarația respectivă.

Cum se va schimba Twitter după achiziția lui Musk?

Tranzacția a fost evaluată la prețul de 54,20 dolari per acțiune, care are o valoare aproximativă de 44 miliarde USD, potrivit comunicatului de presă. Twitter va deveni o companie privată la finalizarea tranzacției, care necesită aprobarea acționarilor și a autorităților de reglementare.

Presupunând că afacerea se încheie și Musk preia conducerea asupra Twitter, compania va fi condusă de către cea mai bogată persoană din lume și de cineva care a fost un critic puternic al platformei, în timp ce o folosea în moduri litigioase din punct de vedere juridic, mai ales prin postări sensibile asupra companiei sale de autovehicule electrice, Tesla.

Citește și Ai criptomonede? Sfaturile importante ale lui Elon Musk cu privire la viitoarea inflație

Deși Musk a indicat că interesul său principal pentru Twitter are de-a face cu ceea ce consideră el ca fiind cenzura libertății de exprimare a companiei, criticii lui Musk sunt îngrijorați de faptul că controlul miliardarului asupra platformei va duce la tăcerea vocilor neprietenoase și a altora cu care ar putea nu este de acord, având în vedere că deseori a blocat criticii săi de pe contul personal.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net