Elon Musk vrea control total! Pe ce mai aruncă banii cel mai bogat om din lume

Ultima actualizare:

Elon Musk a anunțat, ieri, că s-a oferit să mai arunce cu niște bani pe fereastră, așa că a decis că ar fi o idee bună să cumpere Twitter, pentru suma de 43 de miliarde de dolari. Chiar săptămâna trecută, el a cumpărat 9,2% din companie cu aproximativ 3 miliarde de dolari, iar mai apoi a refuzat un loc în consiliul de administrație al platformei.

Elon Musk, CEO Tesla și SpaceX
Elon Musk, CEO Tesla și SpaceX

 În mod suficient de convenabil, CEO-ul Tesla și SpaceX se pregătea deja să vorbească la conferința TED2022, conversație care a fost atât de solicitată încât TED a pus streamul live, încât să poată fi văzut de toată lumea.

De ce dorește Musk să cumpere Twitter?

În prima întrebare a sesiunii, șeful TED, Chris Anderson, l-a întrebat pe Elon Musk de ce a făcut o ofertă pentru a cumpăra Twitter.

Citește și Elon Musk s-a săturat de platformele de socializare. Decizia neașteptată pe care a făcut-o miliardarul

„Cred că este foarte important să existe o arenă incluzivă pentru libertatea de exprimare. Twitter a devenit un fel de piață de facto a orașului, așa că este foarte important ca oamenii să aibă atât realitatea, cât și percepția că sunt capabili să vorbească liber în limitele legii”, a declarat acesta.

Anderson a subliniat că Musk se identifică drept „absolutist al libertății de exprimare”. Musk înțelege că Twitter trebuie să respecte legile SUA (de exemplu, este ilegal să strigi „foc!” într-un cinema, dacă nu este incendiu), dar crede că „dacă cineva care nu-ți place are voie să spună ceva nu-mi place... dacă acesta este cazul, atunci avem libertatea de exprimare.”

Desigur, nu este împotriva regulilor să nu fii de acord cu cineva pe Twitter, dar regulile interzic lucruri precum discursul instigator la ură, hărțuirea vizată și dezinformarea COVID-19, așa că nu este clar ce fel de schimbări ar dori, de fapt, să facă Musk pe platformă.

Ce își propune Musk pentru platformă?

El a spus că dorește ca Twitter să se potrivească cu legile țării în care operează, ceea ce reflectă abordarea pe care o adoptă platforme precum Parler și Truth Social. El a adăugat că crede că este în regulă să-i pună pe utilizatori „la curent”, dar că interdicțiile permanente nu sunt productive.

Vezi și Ai criptomonede? Sfaturile importante ale lui Elon Musk cu privire la viitoarea inflație

Musk a adăugat că dorește ca codul Twitter, inclusiv algoritmul său, să fie disponibil pe GitHub. Mai mulți legiuitori americani au cerut o mai mare transparență în ceea ce privește algoritmii de pe social media, în special în urma leak-urilor de documente ale fostului angajat Facebook, Frances Haugen, care arată că Facebook favorizează conținutul care este mai probabil să incite la ură.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net