Instagram îți verifică vârsta! De ce are nevoie platforma de la tine

Instagram se pare că recurge la o modalitate extremă de a ține platforma departe de tinerii sub 13 ani, care se află într-un număr foarte mare pe acest site de socializare.

Instagram îți va cere un selfie cu fața ta
Instagram îți va cere un selfie cu fața ta

Așadar, într-o nouă formă, care are în vedere să excludă toți tinerii de pe platformă, Instagram te va pune, din păcate, să-ți verifici identitatea cu ajutorul unui selfie. 

Platforma va funcționa pe baza sistemului dezvoltat de Yoti, o firmă cu sediul în Marea Britanie ce poate determina vârsta unui utilizator cu ajutorul unui selfie, în proporție de 98 - 99%.

Află mai multe informații despre siguranța online: Avertisment pentru toți utilizatorii Facebook. Cum să te ferești de cea mai modernă țeapă ce circulă pe internet

Platforma îți analizează trăsăturile faciale, pentru a putea să determine vârsta pe care respectivul o are. 

Instragram o să aibă nevoie de un selfie cu tine / Source: Instagram
Instragram o să aibă nevoie de un selfie cu tine / Source: Instagram

Acest proces de identificare a vârstei este realizat în momentul în care un utilizator își modifică data de naștere. Dacă acesta are sub 18 ani și decide, brusc, să sară peste majorat este automat trimis de Instagram să-și verifice vârsta reală.

Urmărește și informațiile despre noul update de pe WhatsApp: WhatsApp are noi modificări pentru viața ta privată. Cea mai recentă actualizare a ajuns pe toate telefoanele

O altă metodă de verificare a vârstei are în vedere o persoană terță. Astfel, dacă ai un major care are Instagram, poți să-l rogi pe acesta să declare pentru tine că, de fapt, ai împlinit vârsta legală. 

Bineînțeles, utilizatorul major are dreptul să declare pentru o singură persoană, afirmațiile privind vârsta mai multor conturi fiind restricționate de către Instagram.

Ce alte platforme mai funcționează pe acest sistem

În general, aplicațiile de dating, printre care se enumeră Tinder sau Bumble, au nevoie de o poză cu tine imitând o figură dată de sistem. 

Astfel, în urma verificării, platforma poate să-ți acorde o bifă albastră ce va apărea în dreptul numelui tău.

Totuși, aceste platforme, spre deosebire de Instagram, nu-ți restricționează accesul, dacă ai ales să nu furnizezi nicio fotografie cu tine. 

În cazul în care utilizatorul nu are bifa albastră, acesta nu va avea la fel de multe match-uri (n.r. - potriviri) pe aplicațiile respective, iar încrederea generală a oamenilor față de profilul respectiv va fi profund afectată. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net