Jocurile video l-au închis pe acest adolescent. De ce a primit 5 ani de închisoare

Jocurile video sunt, în mod direct, un mod de a te transpune într-un spațiu virtual, în care poți să participi la tot felul de evenimente, putând să te joci alături de prietenii tăi sau de unul singur.

image

Totuși, jocurile video te pot băga la închisoare, cel puțin acesta este cazul unui adolescent din Rusia care a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru că ar fi plănuit să arunce în aer o clădire virtuală a serviciului de securitate FSB, din jocul video Minecraft.

Închisoare, deoarece s-a jucat Minecraft

Hotărârea se încadrează într-un model mai larg propus de președintele Vladimir Putin, în care tinerii ruși sunt puși în spatele gratiilor sub acuzații controversate și preventive de terorism.

Un tribunal militar din Siberia l-a condamnat pe Nikita Uvarov, în vârstă de 16 ani, la cinci ani într-o colonie penală sub acuzația de „antrenament pentru activități teroriste”, a declarat avocatul pentru drepturi Pavel Chikov. Alți doi inculpați au fost scutiți de acuzații penale și au primit sentințe cu suspendare pentru că au cooperat cu anchetatorii

Uvarov și alți doi adolescenți din orașul Kansk au fost reținuți în vara anului 2020, pentru că au răspândit pliante în sprijinul unui matematician și activist anarhist din Moscova, care a fost judecat pentru vandalism.

Ei au pus unul dintre pliante pe o clădire locală a FSB, puternica agenție de securitate internă a Rusiei și succesorul KGB-ului din era sovietică.

Potrivit anchetatorilor, adolescenții învățau și să fabrice dispozitive explozive improvizate și exersau să le detoneze în clădiri abandonate, arată Dailymail.

Adolescenții s-au confruntat, inițial, cu acuzații mai severe de „participare la o organizație teroristă”, dar acestea au fost nule  din cauza lipsei de probe. În ultimele sale cuvinte în instanță, raportate de ziarul Novaya Gazeta, Uvarov a vorbit despre presiunea autorităților în timpul anchetei și a negat că ar fi vrut să arunce în aer ceva.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net