Revolu╚Ťie digital─â: cum ne arat─â viitorul noile actualiz─âri Android ╚Öi iOS

Noile actualizări ce urmează să ajungă pe device-urile noastre, Android 13 și iOS 16, s-ar putea să ne spună, de fapt, mai multe decât am crede despre viitorul telefonului.

image
Cum va arăta viitorul nostru, bazându-ne pe noile actualizări iOS și Android.Sursa foto: vistage.com

Telefonul este unul dintre cele mai importante device-uri pe care le de╚Ťinem. Putem s─â facem cam tot ce ne trece prin minte folosindu-ne de el: liste de cump─âr─âturi, ascultat muzic─â, navigat pe internet ╚Öi, ├«n final, stat pe Facebook.

S-ar putea s─â te intereseze ╚Öi: Cartelele SIM devin istorie. Num─ârul de telefon, transferat prin bluetooth

Totu╚Öi, se pare c─â viitoarele actualiz─âri, precum Android 13 ╚Öi iOS 16, vor aduce noi ├«ntrebuin╚Ť─âri telefonului, de care ne desp─âr╚Ťim din ce ├«n ce mai greu.

Telefonul t─âu o s─â devin─â noul portofel

Cu siguran╚Ť─â te-ai s─âturat s─â mergi mereu cu portofelul la tine. ╚śi, mai ales ├«n Rom├ónia, alegerea unui portofel este un proces dificil, deoarece buletinul este destul de mare ╚Öi nu ├«ncape ├«n majoritatea produselor de pe pia╚Ť─â.

Vezi ╚Öi: Cum s─â economise╚Öti ╚Öi s─â faci bani folosindu-te de telefon t─âu mobil

Totu╚Öi, se pare c─â exist─â speran╚Ť─â! Recent, Apple a adus noi modific─âri pentru aplica╚Ťia Apple Wallet, care ne va permite, de exemplu, s─â ad─âug─âm toate documentele noastre personale ├«ntr-un singur loc, fiind necesar─â doar o scanarea ╚Öi dovada autenticit─â╚Ťii actelor respective.

De altfel, telefonul a devenit de foarte mult timp un mod de plat─â, datorit─â sistemului ce-i permite s─â func╚Ťioneze precum un card bancar. Astfel, utilizarea telefonului pe post de portofel va ajunge, mai devreme sau mai t├órziu, un standard spre care ne ├«ndep─ârt─âm cu pa╚Öi repezi. 

Vom putea deschide ușa mașinii folosind telefonul

O astfel de tehnologie nu e nou─â, fiind disponibil─â pe modelele mai premium, dar care accept─â doar anumite telefoane. Totu╚Öi, tendin╚Ťele arat─â c─â, ├«n viitor, vom putea s─â deschidem u╚Öa ma╚Öinii personale folosind telefonul, care se afl─â mereu ├«n portofelul nostru.

Astfel, în loc să ai cu tine acel mănunchi de chei pe care te-ai săturat să-l cari, s-ar putea ca, de fapt, să ai nevoie doar de un simplu telefon, care să fie compatibil cu mașina ta.

Deja exist─â sisteme de smart home care ├«╚Ťi permit s─â-╚Ťi accesezi locuin╚Ťa folosindu-te de telefonul mobil, func╚Ťion├ónd pe un sistem similar cu cel al pl─â╚Ťilor cu cardul bancar. 

Astfel, involuntar, vom ajunge s─â ne folosim telefonul ╚Öi pentru a ajunge ├«n locuin╚Ťa noastr─â.

O s─â ajungem ╚Öi mai dependen╚Ťi de telefonul nostru

Toate aceste lucruri sun─â foarte interesant, dar este ╚Öi o problem─â ├«n spatele acestora - vom ajunge s─â fim ╚Öi mai dependen╚Ťi de telefonul nostru.

├Än acest moment, mai toat─â lumea de╚Ťine un smartphone, care are acces la internet ╚Öi care, de foarte multe ori, te poate ╚Ťine ocupat cu orele, indiferent de locul ├«n care e╚Öti. 

├Äntr-un articol publicat de WebMD, telefonul este unul dintre cele mai periculoase dispozitive pe care le folosim zilnic. Acesta este, potrivit raportului men╚Ťionat anterior, plini de bacterii, ne afecteaz─â s─ân─âtatea coloanei vertebrale ╚Öi ne pune ├«n pericol, din cauza ╚Öoferilor ce aleg s─â-╚Öi foloseasc─â telefonul pentru a trimite mesaje sau pentru a suna. 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula