Revoluție digitală: cum ne arată viitorul noile actualizări Android și iOS

Noile actualizări ce urmează să ajungă pe device-urile noastre, Android 13 și iOS 16, s-ar putea să ne spună, de fapt, mai multe decât am crede despre viitorul telefonului.

Cum va arăta viitorul nostru, bazându-ne pe noile actualizări iOS și Android.Sursa foto: vistage.com
Cum va arăta viitorul nostru, bazându-ne pe noile actualizări iOS și Android.Sursa foto: vistage.com

Telefonul este unul dintre cele mai importante device-uri pe care le deținem. Putem să facem cam tot ce ne trece prin minte folosindu-ne de el: liste de cumpărături, ascultat muzică, navigat pe internet și, în final, stat pe Facebook.

S-ar putea să te intereseze și: Cartelele SIM devin istorie. Numărul de telefon, transferat prin bluetooth

Totuși, se pare că viitoarele actualizări, precum Android 13 și iOS 16, vor aduce noi întrebuințări telefonului, de care ne despărțim din ce în ce mai greu.

Telefonul tău o să devină noul portofel

Cu siguranță te-ai săturat să mergi mereu cu portofelul la tine. Și, mai ales în România, alegerea unui portofel este un proces dificil, deoarece buletinul este destul de mare și nu încape în majoritatea produselor de pe piață.

Vezi și: Cum să economisești și să faci bani folosindu-te de telefon tău mobil

Totuși, se pare că există speranță! Recent, Apple a adus noi modificări pentru aplicația Apple Wallet, care ne va permite, de exemplu, să adăugăm toate documentele noastre personale într-un singur loc, fiind necesară doar o scanarea și dovada autenticității actelor respective.

De altfel, telefonul a devenit de foarte mult timp un mod de plată, datorită sistemului ce-i permite să funcționeze precum un card bancar. Astfel, utilizarea telefonului pe post de portofel va ajunge, mai devreme sau mai târziu, un standard spre care ne îndepărtăm cu pași repezi. 

Vom putea deschide ușa mașinii folosind telefonul

O astfel de tehnologie nu e nouă, fiind disponibilă pe modelele mai premium, dar care acceptă doar anumite telefoane. Totuși, tendințele arată că, în viitor, vom putea să deschidem ușa mașinii personale folosind telefonul, care se află mereu în portofelul nostru.

Astfel, în loc să ai cu tine acel mănunchi de chei pe care te-ai săturat să-l cari, s-ar putea ca, de fapt, să ai nevoie doar de un simplu telefon, care să fie compatibil cu mașina ta.

Deja există sisteme de smart home care îți permit să-ți accesezi locuința folosindu-te de telefonul mobil, funcționând pe un sistem similar cu cel al plăților cu cardul bancar. 

Astfel, involuntar, vom ajunge să ne folosim telefonul și pentru a ajunge în locuința noastră.

O să ajungem și mai dependenți de telefonul nostru

Toate aceste lucruri sună foarte interesant, dar este și o problemă în spatele acestora - vom ajunge să fim și mai dependenți de telefonul nostru.

În acest moment, mai toată lumea deține un smartphone, care are acces la internet și care, de foarte multe ori, te poate ține ocupat cu orele, indiferent de locul în care ești. 

Într-un articol publicat de WebMD, telefonul este unul dintre cele mai periculoase dispozitive pe care le folosim zilnic. Acesta este, potrivit raportului menționat anterior, plini de bacterii, ne afectează sănătatea coloanei vertebrale și ne pune în pericol, din cauza șoferilor ce aleg să-și folosească telefonul pentru a trimite mesaje sau pentru a suna. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net