Telescopul James Webb, al NASA, a ajutat la identificarea unei noi planete care ar putea găzdui viață

Ultima actualizare:

Tehnologia superioară implementată telescopului James Webb, al NASA, a revoluționat cercetarea spațială, oamenii de știință fiind uluiți de noile detalii aflate, datorită noii bijuterii tehnologice.

O planetă asemănătoare cu Saturn

O planetă cunoscută de mai bine de un deceniu a fost redescoperită, datorită detaliilor oferite de telescopul NASA. Noua cercetare a fost unul dintre proiectele ce le-au permis oamenilor de știință să se concentreze asupra planetei, numită WASP-39b. Se crede că se aseamănă cu Saturn, și se află la aproximativ 700 de ani lumină de Pământ.

Cercetătorii de la NASA au adunat, cu această ocazie, un set nou de informații obținute din datele observaționale culese cu ajutorul telescopului James Webb. Ei au găsit informații complet noi despre chimia sa atmosferică, norii săi și date despre compoziția chimică a planetei, care ne-ar putea spune cum s-a format acest corp ceresc, arată Independent.co.uk

Concret, în prezent, se crede că planeta are cantități mari de apă, dioxid de carbon și alte substanțe chimice, în atmosferă, fix elementele care susțin viața. Așadar, telescopul NASA s-a dovedit foarte util în căutarea și documentarea vieții extraterestre. Atmosfera propriu-zisă a planetei este, în mare parte, necunoscută.

Saturn este una dintre cele mai mari planete din sistemul nostru solar
Saturn este una dintre cele mai mari planete din sistemul nostru solar

Astfel, experții NASA au început să îi acorde mai multă atenție pentru a desluși necunoscutele. Un element de noutate îl reprezintă identificarea dioxidului de sulf, în atmosferă, lucru nemaiîntâlnit până acum, în cazul altor planete. O altă noutate absolută constă în identificarea unei cantități mai mari de oxigen decât carbon, ceea ce le sugerează oamenilor de știință că planeta s-ar fi format mai departe de steaua în jurul căreia orbitează, decât se află în prezent.

Planeta este acoperită de pâlcuri de nori, grupați și nu dispersați pe suprafețe vaste, lucru ce indică o posibilă compoziție din sulfuri și silicați. Indifirerent de informații descoperite, oamenii de știință sunt mulțumiți că au reușit să înțeleagă mult mai bine cum pot fi realizate cercetarea și dezvoltarea noilor tehnologii pentru a observa mai clar și mai detaliat aspecte importante din univers.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net