Termenul limită a expirat. De ce îți va fi închis contul de Facebook, dacă nu ai făcut această modificare

Autentificarea prin doi pași a devenit un nou mod de a restricționa accesul hackerilor la conturile tale prețioase de pe mai multe platforme. 

facebook social media telefon phone 292994 1920 jpeg

2FA sau autentificarea prin doi pași este reprezentat prin utilizarea unui sistem de protecție care detectează fiecare conectare ce nu are loc în aria geografică obișnuită. În forme mult mai protective, acest tip de autentificare este obligatorie de fiecare dată când un cont este accesat de către un utilizator.

Cum li s-a închis contul de Facebook mai multor utilizatori

Până nu demult, această formă de protecție nu era obligatorie, rămânând la latitudinea utilizatorului, dacă dorește să activeze acest serviciu de protecție. 

Totuși, ce te-ai face dacă ai observa că, peste noapte, contul tău de Facebook a fost dezactivat, pentru că nu ți-ai activat acest tip de autentificare?

Potrivit Meta, Facebook Protect este o formă de protecție suplimentară ce vine în sprijinul utilizatorilor ce sunt foarte vulnerabili în fața hackerilor, precum activiștii, jurnaliștii, dar și oficialii din guvern. Așadar, conturile acestea sunt protejate și monitorizate pentru a detecta și înlătura orice potențial atac cibernetic ce este îndreptat asupra lor. 

Citește și Cum să-ți securizezi contul de Facebook în doar trei pași

Recent, mai mulți utilizatori au fost înștiințați să-și actualizeze și să-și activeze această formă de protecție, dar mulți au ignorat avertismentul lansat de Meta. După ce termenul limită a expirat, mulți dintre aceștia s-au trezit cu conturile blocate.

I got locked out from Facebook indefinitely today because I didn’t respond to emails from FB (that looked like a scam) about its new Facebook Protect system, which I was required to enable by today. So far, the text and security key options don’t work, many report. pic.twitter.com/0aXbiqzLv7

— Liv. (@Olivia_Thiessen) March 18, 2022

Acesta este și cazul Oliviei Thessen, care a postat pe Twitter toată experiența pe care aceasta a avut-o pe Facebook și cum contul ei a dispărut peste noapte, deoarece nu și-a activat autentificarea prin doi pași. 

Vezi și Zuckerberg a făcut anunțul. Cum o să poți face bani chiar pe Instagram

Până acum, compania Meta nu a oferit informații suplimentare despre conturile ce au fost închise după ce termenul limită oferit de Facebook a expirat. De asemenea, nu se știe dacă Meta este conștientă de erorile ce au avut loc și dacă lucrează la remedierea acestora. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net