Cum să-ți securizezi contul de Facebook în doar trei pași

Contul tău de Facebook, dacă și-a îndeplinit scopul, va conține aproape, dacă nu toate, cele mai importante detalii despre tine. Asta reprezintă cele mai mari repere ale vieții tale, speranțele tale, visele tale și multe altele. Adică, presupunând că l-ați folosit la capacitate maximă de când v-ați creat contul, acum mulți ani în urmă.

facebook cont jpeg

Dar singurul lucru despre epoca modernă este acesta: informația este de aur și un potențial blestem. Acesta este un bun imobiliar de prim rang pentru un hoții ce vor să vă fure identitatea, dacă nu este asigurat în mod corect. Ca atare, a învăța cum să vă securizați contul de Facebook este o abilitate esențială.

O parolă puternică

Acesta este unul dintre cei mai importanți pași pentru a vă securiza contul, direct de pe Facebook. Și este, de asemenea, ceva ce nu puteți ignora niciodată.

Protejați-vă parola și asigurați-vă că este una excelentă. Ai fi surprins de câți oameni își neglijează securitatea parolelor lor, apoi acestea rămân mască când conturile lor sunt sparte. Potrivit Mashable, cea mai folosită parolă la nivel global, anul trecut, a fost „123456”, așa că mai bine vă gândiți la ceva mult mai complex.

Configurați autentificarea prin doi pași

Dacă cineva, dintr-un motiv oarecare, deține parola dvs., nu trebuie să fie sfârșitul poveștii. Un alt strat excelent de protecție este aprobarea de conectare, pe care o poți configura în profilul tău de Facebook. O aprobare de conectare poate fi trimisă direct către un dispozitiv pe care îl purtați întotdeauna cu dvs., cum ar fi smartphone-ul.

Pentru a activa această funcție ingenioasă de securitate cibernetică, tot ce trebuie să faceți este să accesați Setări > Securitate > Aprobări de conectare. Faceți clic pe caseta de validare care spune „Solicită un cod de autentificare pentru a-mi accesa contul din browsere necunoscute”. Apoi, aveți opțiuni unde doriți să trimiteți codul de aprobare de conectare, inclusiv o opțiune de a obține coduri chiar dacă nu aveți telefonul cu dvs.

Nu acceptați cereri de prietenie de la străini

Acesta este un lucru pe care toți adulții ar trebui să-l știe deja, deoarece a fost predat copiilor ce de-abia ajung în online. Dar vei fi surprins de câți oameni încă mai se „îndrăgostesc” de asta de mirajul cererilor de prietenie de la străini. Îți amintești expresia „nu lua bomboane de la un străin?” Da, asta se aplică aici.

A învăța cum să vă securizați contul de Facebook este la fel de simplu ca să nu acceptați niciodată cererile de prietenie de la persoane pe care nu le cunoașteți. Oricine își poate crea un cont pe Facebook și poate încerca să facă lucruri rele: să te înșele, să-ți fure identitatea sau chiar mai rău.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net