Studiul realizat de Meta. Facebook te poate face s─â te sim╚Ťi mai singur

Cercet─âtorii Meta au descoperit recent c─â utilizatorii Facebook devin mai singuri din cauza re╚Ťelelor sociale.

social media 6557345 1280 jpg

No╚Ťiunea comun─â pentru site-urile de social media este capacitatea lor de a conecta oameni din toate categoriile sociale. Indiferent dac─â sunte╚Ťi american, asiatic, singur, v─âduv─â sau orice altceva, utiliza╚Ťi aceste aplica╚Ťii ├«ntr-un scop tipic: pentru a stabili conexiunea ╚Öi a comunica cu alte persoane.

Cel mai recent studiu despre Facebook ╚Öi alte platforme de social media pare s─â contrazic─â obiectivele lor. ├Än loc s─â-i fac─â mai ferici╚Ťi ╚Öi mai mul╚Ťumi╚Ťi pe utilizatori, acestea genereaz─â doar singur─âtate ├«n r├óndul persoanelor ce-╚Öi petrec timpul pe aceast─â platform─â, conform unui raport din partea┬áBloomberg.

├Än ceea ce prive╚Öte documentele interne, Bloomberg a scris c─â unele dintre ele au fost recent scurse de Frances Haugen, cunoscuta denun╚Ť─âtoare a Facebook. Studiul special pe care l-au efectuat cercet─âtorii Meta a abordat impactul aplica╚Ťiei asupra singur─ât─â╚Ťii oamenilor.

Potrivit unui studiu intern, oamenii se simt mai singuri ori de câte ori văd anumite tipuri de postări în feedul lor.

Cel mai frecvent exemplu este detașarea de prieteni. Pe Facebook, uneori vezi postarea prietenului tău fără tine. Chiar și așa, o postare negativă ar putea aduce chiar și mai multă singurătate utilizatorului.

Pe de altă parte, singurătatea poate fi înlăturată uitându-se la lucruri amuzante sau distractive pe platformele de socializare.

Studiul a descoperit c─â 41% dintre utilizatori au apreciat c─â aplica╚Ťia i-a f─âcut s─â se simt─â mai bine, ├«n timp ce doar 6% au spus c─â le-a cauzat singur─âtatea.┬á

Petrecerea unei ore pe Facebook te poate face s─â te sim╚Ťi mai pu╚Ťin singur

KnowTechie, ├«ntr-un alt articol, scria c─â timpul petrecut pe Facebook are leg─âtur─â cu intensitatea singur─ât─â╚Ťii. Potrivit cercet─ârii, utilizatorii care se simt ÔÇ×cel mai pu╚Ťin singuriÔÇŁ tind s─â petreac─â doar o or─â pe spa╚Ťiul de socializare.

Singur─âtatea poate cre╚Öte dac─â un utilizator petrece mai mult sau mai pu╚Ťin de o or─â pe platform─â. De╚Öi aceast─â emo╚Ťie ╚Öi utilizarea re╚Ťelelor sociale sunt corelate una cu cealalt─â, este ├«nc─â o provocare s─â identific─âm efectul special pe care Facebook ╚Öi alte site-uri ├«l aduc.

De remarcat, experien╚Ťa utilizatorului joac─â, de asemenea, un rol important ├«n studiu. Pe baza acesteia, diferitele experien╚Ťe de pe┬áre╚Ťelele sociale┬áar putea implica fie un rezultat negativ, fie un rezultat pozitiv pentru utilizatorii ce se simt singuri.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!

Captura╠ć de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
bia khalifa jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
ramona badescu jpeg
Tate  jpg
index (1) webp
image
image
image
image
mira 10 jpg
nicolae alina romaniei binder jpg
image png
mire si mireasa cu verighete freepick jpg
summer well 2019 jpeg
index (19) webp