Studiul realizat de Meta. Facebook te poate face să te simți mai singur

Cercetătorii Meta au descoperit recent că utilizatorii Facebook devin mai singuri din cauza rețelelor sociale.

social media 6557345 1280 jpg

Noțiunea comună pentru site-urile de social media este capacitatea lor de a conecta oameni din toate categoriile sociale. Indiferent dacă sunteți american, asiatic, singur, văduvă sau orice altceva, utilizați aceste aplicații într-un scop tipic: pentru a stabili conexiunea și a comunica cu alte persoane.

Cel mai recent studiu despre Facebook și alte platforme de social media pare să contrazică obiectivele lor. În loc să-i facă mai fericiți și mai mulțumiți pe utilizatori, acestea generează doar singurătate în rândul persoanelor ce-și petrec timpul pe această platformă, conform unui raport din partea Bloomberg.

În ceea ce privește documentele interne, Bloomberg a scris că unele dintre ele au fost recent scurse de Frances Haugen, cunoscuta denunțătoare a Facebook. Studiul special pe care l-au efectuat cercetătorii Meta a abordat impactul aplicației asupra singurătății oamenilor.

Potrivit unui studiu intern, oamenii se simt mai singuri ori de câte ori văd anumite tipuri de postări în feedul lor.

Cel mai frecvent exemplu este detașarea de prieteni. Pe Facebook, uneori vezi postarea prietenului tău fără tine. Chiar și așa, o postare negativă ar putea aduce chiar și mai multă singurătate utilizatorului.

Pe de altă parte, singurătatea poate fi înlăturată uitându-se la lucruri amuzante sau distractive pe platformele de socializare.

Studiul a descoperit că 41% dintre utilizatori au apreciat că aplicația i-a făcut să se simtă mai bine, în timp ce doar 6% au spus că le-a cauzat singurătatea. 

Petrecerea unei ore pe Facebook te poate face să te simți mai puțin singur

KnowTechie, într-un alt articol, scria că timpul petrecut pe Facebook are legătură cu intensitatea singurătății. Potrivit cercetării, utilizatorii care se simt „cel mai puțin singuri” tind să petreacă doar o oră pe spațiul de socializare.

Singurătatea poate crește dacă un utilizator petrece mai mult sau mai puțin de o oră pe platformă. Deși această emoție și utilizarea rețelelor sociale sunt corelate una cu cealaltă, este încă o provocare să identificăm efectul special pe care Facebook și alte site-uri îl aduc.

De remarcat, experiența utilizatorului joacă, de asemenea, un rol important în studiu. Pe baza acesteia, diferitele experiențe de pe rețelele sociale ar putea implica fie un rezultat negativ, fie un rezultat pozitiv pentru utilizatorii ce se simt singuri.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
Ceausescu facebook jpg
raceala jpg
insula pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net