Ultima fiță în Rusia! Cum încearcă Moscova să compenseze lipsa Instagram

Antreprenorii ruși urmează să lanseze o aplicație de partajare a imaginilor pe piața internă, pentru a ajuta la umplerea golului lăsat de Instagram, pe care autoritățile l-au blocat în această săptămână.

vasile din moscova 20 jpeg

Noul serviciu, cunoscut sub numele de Rossgram, va fi lansat pe 28 martie și va avea funcții suplimentare, cum ar fi crowdfunding și accesul plătit pentru anumite tipuri de conținut.

„Partenerul meu Kirill Filimonov și grupul nostru de dezvoltatori erau deja pregătiți pentru această întorsătură a evenimentelor și au decis să nu rateze ocazia de a crea un analog rusesc al unei rețele sociale populare îndrăgite de compatrioții noștri”, a precizat Alexander Zobov, directorul de relații publice al inițiativei, pe rețeaua de socializare VKontakte, potrivit Reuters.

Ce e Rossgram?

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor, Roskomnadzor, a blocat accesul la Instagram începând de luni, după ce proprietarul său american Meta Platforms a declarat săptămâna trecută că va permite utilizatorilor rețelelor sociale din Ucraina să posteze mesaje precum „Moarte invadatorilor ruși”.

Chiar dacă la început avea în vedere și alta state, Meta, care deține și Facebook, a declarat că schimbarea temporară a politicii sale privind discursul instigator la ură s-a aplicat numai Ucrainei după invazia Rusiei, spunând că ar fi greșit să îi împiedicăm pe ucraineni „să-și exprime rezistența și furia față de forțele militare invadatoare”.

Rusia, care a interzis deja Facebook, a deschis o anchetă penală împotriva lui Meta, iar procurorii au cerut unei instanțe să desemneze gigantul tehnologic american drept „organizație extremistă”. Dosarul urmează să fie judecat în instanță.

Potrivit unei fotografii distribuite de Zobov pe Vkontakte, schema de culori și aspectul lui Rossgram vor avea o mare asemănare cu Instagram. Meta nu a oferit comentarii cu privire la designul lui Rossgram.

În noiembrie, Gazprom Media a lansat Yappy ca rival intern al platformei de partajare video TikTok.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net