Vești bune pentru industria jocurilor video din România. Senatul dorește recunoașterea acestora ca sporturi electronice

Florin Cîțu, liderul PNL și șeful Senatului României, a propus ca jocurile video să fie recunoscute drept sporturi electronice, cunoscute la scară largă drept e-sports, susținând importanța pe care o are România în această industrie a jocurilor electronice.

sursa foto: pixabay
sursa foto: pixabay

”Prin sport se înțelege și sportul electronic, respectiv activitatea desfășurată în cadrul unui mediu virtual, prin utilizarea unui calculator sau al unui dispozitiv electronic, într-o formă organizată și competitivă, printr-o participare individuală sau în echipă și care să conducă la obținerea de rezultate în competiții de orice nivel”, a declarat liderul PNL.

Jocurile video, recunoscute drept sporturi electronice

Florin Cîțu a mai sugerat că România este una dintre cele mai active țări la nivel global în lumea sporturilor electronice. Conform informațiilor furnizate de către Asociația pentru Promovarea Sporturilor Electronice rezultă că la nivel național există 8.000 de jucători amatori și profesionisti, 50 de cluburi sportive, 4 competiții naționale de e-sports, 10 manageri, 50 administratori din categoria de gaming, 80 designeri, 15 social-media manageri, 15 antreprenori și 20 de analișt, dari și o serie de influenceri care lucrează in industria Esports, având ca scop promovarea acesteia și participarea în mod direct la construirea ei.

”Din păcate, deși există de ceva vreme atât industria Esports, cât și jucăători profesioniști care activează în această industrie, la nivelul legislației din România nu există o reglementare care să încurajeze aceste sporturi electronice și care să protejeze drepturile persoanelor implicate. De asemenea, trebuie luată în calcul și posibilitatea României de a participa la Olimpiadă cu o echipă Esports, iar lipsa reglementării sporturilor electronice conduce la dificultăți serioase, atât pentru jucători, cât și pentru restul persoanelor implicate. Toate aceste dificultăți generate de vidul legislativ creează un sentiment de neîncredere al potențialilor investitori în industria Esports din Romania și induce un sentiment de nesiguranță pentru jucători talentați care și-ar dori să construiască o cariera în domeniul sporturilor electronice”, afirmă Florin Cîțu, conform profit.ro

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net