Viitorul parolelor prin ochii Apple și de ce nu mai trebuie să le memorezi

Ultima actualizare:

Apple se pregătește să spună, în mod oficial, „adio!” parolelor și altor forme de securitate, în favoarea unei chei unice, disponibilă pentru fiecare aplicație pe care o accesezi. 

Compania Apple dorește să elimine parolele din viețile noastre
Compania Apple dorește să elimine parolele din viețile noastre

Potrivit unui articol al Wall Street Journal, se pare că Apple va aduce, începând din această toamnă, mai multe modalități de autentificare dedicate utilizatorilor de rând. Așadar, se pare că, în sfârșit, vom putea spune „La revedere!” parolelor pe care ne-am chinuit atâția ani să le memorăm.

Citește și Sfaturi pentru alegerea parolei. Care sunt cele mai sigure variante

Cum funcționează tehnologia adoptată de Apple

La bază, tehnologia pe care Apple dorește să o dezvolte are la bază un set de chei cibernetice, ce sunt disponibile doar pentru un singur utilizator. În locul parolelor pe care utilizatorul este nevoit să le introducă, compania din Statele Unite își propune să creeze un sistem care generează chei de autentificare. 

Bineînțeles, Apple nu dorește să elimine complet securitatea de pe dispozitivele utilizatorilor. Așadar, în locul parolelor și a altor platforme ce au ca scop managerierea de parole, compania americană a decis să creeze un sistem care dezvoltă combinații de semne în mod aleator, care le permite utilizatorilor să se autentifice folosindu-se de codul generat.

Vezi și Cele mai proaste parole de pe Internet. Dacă şi parola ta e printre ele, schimb-o urgent!

De altfel, codul este unic și este generat în funcție de platforma pe care utilizatorul decide să o folosească. Așadar, dacă utilizatorul dorește să intre pe Facebook, acesta o să primească un cod aleator. În cazul în care dorește să se autentifice și pe Twitter, codul va fi schimbat complet.

Nu este chiar o chestie nouă

Totul sună foarte modern și pare o călătorie în viitor, dar o tehnologie asemănătoare există de foarte mult timp. De exemplu, mai multe sisteme permit utilizatorului să-și creeze parole cu caractere generate automat. 

O astfel de aplicație este Avast, un antivirus care, pentru un plus de securitate, a decis să introducă un astfel de sistem pentru a manageria parolele și pentru a le crea de la zero.

De altfel, chiar și Google Chrome a introdus, mai devreme sau mai târziu, un sistem asemănător, care are grijă de parolele utilizatorului. Modul în care funcționează este chiar foarte simplu: imediat după ce utilizatorul și-a introdus parola, Chrome îl întreabă pe acesta dacă dorește să-i memoreze parola, pentru utilizări viitoare. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net