Viitorul parolelor prin ochii Apple și de ce nu mai trebuie să le memorezi

Apple se preg─âte╚Öte s─â spun─â, ├«n mod oficial, ÔÇ×adio!ÔÇŁ parolelor ╚Öi altor forme de securitate, ├«n favoarea unei chei unice, disponibil─â pentru fiecare aplica╚Ťie pe care o accesezi. 

iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock
Compania Apple dore╚Öte s─â elimine parolele din vie╚Ťile noastre

Potrivit unui articol al Wall Street Journal, se pare c─â Apple va aduce, ├«ncep├ónd din aceast─â toamn─â, mai multe modalit─â╚Ťi de autentificare dedicate utilizatorilor de r├ónd. A╚Öadar, se pare c─â, ├«n sf├ór╚Öit, vom putea spune ÔÇ×La revedere!ÔÇŁ parolelor pe care ne-am chinuit at├ó╚Ťia ani s─â le memor─âm.

Cite╚Öte ╚Öi Sfaturi pentru alegerea parolei. Care sunt cele mai sigure variante

Cum func╚Ťioneaz─â tehnologia adoptat─â de Apple

La baz─â, tehnologia pe care Apple dore╚Öte s─â o dezvolte are la baz─â un set de chei cibernetice, ce sunt disponibile doar pentru un singur utilizator. ├Än locul parolelor pe care utilizatorul este nevoit s─â le introduc─â, compania din Statele Unite ├«╚Öi propune s─â creeze un sistem care genereaz─â chei de autentificare. 

Bine├«n╚Ťeles, Apple nu dore╚Öte s─â elimine complet securitatea de pe dispozitivele utilizatorilor. A╚Öadar, ├«n locul parolelor ╚Öi a altor platforme ce au ca scop managerierea de parole, compania american─â a decis s─â creeze un sistem care dezvolt─â combina╚Ťii de semne ├«n mod aleator, care le permite utilizatorilor s─â se autentifice folosindu-se de codul generat.

Vezi ╚Öi Cele mai proaste parole de pe Internet. Dac─â ┼či parola ta e printre ele, schimb-o urgent!

De altfel, codul este unic ╚Öi este generat ├«n func╚Ťie de platforma pe care utilizatorul decide s─â o foloseasc─â. A╚Öadar, dac─â utilizatorul dore╚Öte s─â intre pe Facebook, acesta o s─â primeasc─â un cod aleator. ├Än cazul ├«n care dore╚Öte s─â se autentifice ╚Öi pe Twitter, codul va fi schimbat complet.

Nu este chiar o chestie nou─â

Totul sun─â foarte modern ╚Öi pare o c─âl─âtorie ├«n viitor, dar o tehnologie asem─ân─âtoare exist─â de foarte mult timp. De exemplu, mai multe sisteme permit utilizatorului s─â-╚Öi creeze parole cu caractere generate automat. 

O astfel de aplica╚Ťie este Avast, un antivirus care, pentru un plus de securitate, a decis s─â introduc─â un astfel de sistem pentru a manageria parolele ╚Öi pentru a le crea de la zero.

De altfel, chiar ╚Öi Google Chrome a introdus, mai devreme sau mai t├órziu, un sistem asem─ân─âtor, care are grij─â de parolele utilizatorului. Modul ├«n care func╚Ťioneaz─â este chiar foarte simplu: imediat dup─â ce utilizatorul ╚Öi-a introdus parola, Chrome ├«l ├«ntreab─â pe acesta dac─â dore╚Öte s─â-i memoreze parola, pentru utiliz─âri viitoare. 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula