Vrei să citești mesajele șterse de pe WhatsApp? Ce avertizează compania

După o perioadă în care WhatsApp a fost în ochii companiei Meta, în care aplicația de mesagerie a lansat diferite comunicate în care plănuiește să dezvolte funcționalitatea atât pe telefoanele cu Android, cât și pe terminalele mobile cu iOS.

whatsapp 0 jpeg

Chiar dacă lansările anunțate de WhatsApp nu îndeplinesc dorințele tuturor utilizatorilor, aceștia încearcă să caute soluții alternative din surse externe. 

Cel mai nou avertisment lansat de platforma de mesagerie are în vedere o aplicație externă ce "poate recupera mesajele pierdute sau șterse". 

Așadar, mai mulți utilizatori la nivel mondial au încercat să utilizeze aplicații terțe pentru a facilita recuperarea de mesaje ce au fost șterse de către utilizatori. Totuși, recuperarea mesajelor este imposibilă.

Ce poți să pătești dacă instalezi aplicații pentru citirea mesajelor șterse

Sistemul de ștergere a mesajelor are în spate încriptarea mesajelor text și audio de pe platformă. Așadar, ștergerea mesajelor din aplicație este imposibilă, iar WhatsApp a subliniat că această ștergere a mesajelor este un proces ireversibil, făcut special pentru a respecta intimitatea utilizatorilor. 

WhatsApp a tras un semnal de alarmă cu privire la utilizarea aplicațiilor terțe de recuperare a mesajelor ce a fost șterse. Dezvoltatorii au subliniat că utilizatoarea aplicațiilor de acest tip este foarte periculoasă, deoarece aplicația în cauză va avea acces la informațiile confidențiale ale utilizatorului, iar acestea ar putea fi vândute către diferite companii ce utilizează datele private ale utilizatorilor în scopuri comerciale.

De asemenea, WhatsApp nu are în plan implementarea unui astfel de sistem de recuperare a mesajelor șterse, deoarece e contrar politicii propuse de aplicație, conform New York Post.

În același timp, și celelalte platforme din partea Meta suferă de această problemă. Există tot mai multe platforme terțe ce-ți permit, de exemplu, să vezi persoanele de ți-au dat unfollow pe Instagram, iar utilizarea acesteia te poate lăsa fără contul de Instagram. De exemplu, după ce utilizator folosește un acest tip de aplicație și renunță la ea, aceasta rulează independent în fundalul telefonului, făcând posibil furtul de date persoanele și a contului de Instagram, deoarece are în mod direct acces la datele tale de logare.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
drugtest  jpg
MAE
lider hamas ucis jpg
330861919 617842936849189 5107983762944598548 n jpg
furnici jpg
Red Bull Flugtag insula Lacul Morii png
Vila Șipot, parte a Domeniului Regal Peleș, reintră în circuitul turistic al României
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net