Uite ce nu trebuie să-ţi lipsească din maşină
Tu ţi-ai echipat maşina pentru sezonul rece? Dacă nu, ar trebui să te grăbeşti! Important este să ştii ce anume trebuie să cumperi pentru ca maşina ta să fie sigură. Pneuri de iarnă, lanţuri antiderapante, racletă, saci cu nisip, lopată şi sprayuri antiîngheţ - un echipament complet pentru maşina ta în sezonul rece.
Lanţuri şi plase antiderapante
Lanţurile antiderapante sunt de mai multe feluri şi se montează pe roată diferit. Se instalează doar când maşina patinează, deci în situaţii de polei şi zăpadă. Nu folosi lanţuri pe ciment pentru că rişti să distrugi suspensiile.
Când vrei să cumperi lanţuri antiderapante, trebuie să ştii exact care sunt dimensiunile anvelopei.
Nu uita de nisip!
Sacii cu nisip sunt folositori în momentul în care rămâi înzăpezit. Turnând nisip în dreptul roţilor, se formează aderenţă iar maşina poate fi scoasă din zăpadă. Nisipul este amestecat cu sare pentru topirea zăpezii.
Racleta se foloseşte pentru îndepărtarea pelicului de geaţă care se formează pe geamuri, lunetă şi parbriz.
În portbagaj trebuie să ai o lopată pe care o poţi folosi tot pentru dezăpezirea roţilor.
Sprayuri antiîngheţ şi antiaburire
În comerţ există o sumedenie de spray-uri antiîngheţ şi antiaburire. Unele se folosesc pentru evitarea îngheţului în jurul portierelor (la chedere) şi a şergătoarelor. Altele sunt folosite pentru dezgheţarea încuietorilor iar altele pentru dezaburire în interior.
Foloseşte spirt pentru geamuri
Dacă stratul de gheaţă este foarte gros nu încerca să foloseşti racleta imediat. Dacă ai mai mult timp la dispoziţie aruncă o mână de sare grunjoasă pe parbriz, stratul de gheaţă se va topi în câteva minute.
Dacă vrei o variantă mai rapidă foloseşte lichid de parbriz amestecat cu spirt. Fă amestecul într-o sticlă şi deschide dopul doar jumătate. Toarnă lichidul pe parbriz şi îndepărtează pojghiţa cu ajutorul racletei.
Citeşte şi:
Ce-i mai sănătos pentru maşina ta: huse sau lanţuri antiderapante?