Uite ce să ai în trusa de scule!
Să nu ai impresia că ţie nu ţi se poate întâmpla. Dimpotrivă. Nu ştii niciodată când apare o defecţiune în casă şi, de cele mai multe ori, până vine meşterul, trebuie să te descurci singur. Click! îţi spune ce trebuie să conţină o trusă de scule.
Necazul vine când ţi-e lumea mai dragă: se sparge o ţeavă la chiuveta din baie, se ard prizele din casă sau nu mai merg becurile.Sunt alte situaţii în care vrei să baţi sau să scoţi un cui, vrei să deşurubezi, să tai o bucată de lemn sau tablă, să măsori, să strângi un şurub sau o piuliţă.
Pentru toate acestea ai nevoie de o trusă cu unelte pe care să le poată folosi oricine, inclusiv o femeie. Fiecare dintre noi trebuie să aibă în casă un ciocan, o şurubelniţă, un patent şi câteva cuie. Nu îţi trebuie ceva foarte sofisticat, ci doar strictul necesar.
Pentru pretenţioşi, trusa de scule mai poate conţine pensule pentru vopsit, un trafalet, o tăviţă pentru vopsea, un ghem de sfoară, câlţi, câteva role de sârmă, un magnet pentru recuperarea cuielor, o lanternă, un dispozitiv de tăiat tabla dar şi un cleşte de dimensiuni mari. Uneltele se găsesc în Bricostore, Hornbach, Practiker, Dedeman. Le poţi cumpăra separat sau le găseşti la trusă. Preţurile sunt accesibile tuturor şi se încadrează între 2 şi 20 de lei bucata.
Păstrează-le la îndemână
Trusa o poţi depozita în cămară într-un loc special amenajat, într-un sertar din dulapul din bucătărie sau în balcon. Indiferent unde păstrezi uneltele, asigură-te că le ţii pe toate în acelaşi loc. Nu ai vrea să te trezeşti în situaţia de a avea cuie şi şuruburi dar să nu găseşti ciocanul sau patentul.