Un bărbat care a lucrat 40 de ani ca miner s-a ales cu o scădere uriașă de pensie în urma recalculării: „Mi-a venit cu o scădere de 5.800 şi ceva”

Ultima actualizare:

Un bărbat din județul Alba, care a lucrat ca inginer în domeniul minier a făcut publică o decizie de pensionare care arată că pensia lui a scăzut în urma recalculării, cu mai mult de 5.800 de lei. Omul a povestit întreaga situație în fața jurnaliștilor. 

Decizie de recalculare FOTO: Arhivă
Decizie de recalculare FOTO: Arhivă

„Mi-a venit pensia cu ă scădere de 5800 și ceva”

Bărbatul din Alba Iulia a lucrat ca miner timp de 40 de ani, dintre care 22 de ani în subteran. Acesta a dezvăluit pentru Ziarul Unirea, decizia pe care a primit-o în urma recalculării pensiilor. Se pare că pensia acestuia a scăzut considerabil, respectiv cu 5.800 de lei.

„Am lucrat la Cupru Min Abrud Roşia Poieni, timp de aproape 40 de ani, numai în minerit, dintre care 22 de subteran. Restul la uzina de preparare, tot în minerit. Mi-a venit pensia cu o scădere de 5800 şi ceva”, a declarat bărbatul pentru sursa citată.

Pensionarul are 66 de ani și mărturisește că foștii lui colegi au primit, la rândul lor, înștiințări prin care sunt informați că pensiile le scad.

„Toţi colegii mei cu care am lucrat la Cupru Min au pensia diminuată cu cel puţin 1.000 de lei. Sunt multe nemulţumiri. Ar trebui să scoată parlamentarii, să modifice legea, dacă nu pot să scoată alta. Să rămână cei din grupele speciale cu ce a fost până acuma, să intre la indexări şi ei... (...) Dar dacă după alegeri, după ianuarie, să zic: ia ia tu pensia aia pentru care ţi-a trimis decizia!”, a adăugat acesta.

„Sunt mai mulți la care a scăzut pensia cu 4000...”

Bărbatul mai spune că pensiile au scăzut cu câteva zeci de mii de lei și în rândul celorlalți muncitori care au lucrat în sectorul minier.

„Sunt mai mulţi la care a scăzut pensia cu 4000, 3000... Sunt mulţi, celor mai mulţi le-a scăzut de la o mie de lei în sus. La cât de mult mi-a scăzut pensia, eu nu cred că voi ajunge ziua să prind vreo majorare de 2% sau 5 %, în funcţie de cât e rata inflaţiei”, completează acesta.

De asemenea, fostul miner a mai ținut să precizeze faptul că din cauza prafului și a siliciului a avut de suferit atât el, cât și colegii săi.

„Subteranul e subteran, trebuie să intri pe tuneluri. Vă daţi seama cât praf e acolo, intri pe tunel, nu te vezi la câţiva metri”, a mai menționat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
padure pixabay jpg
image png
card energie jpg
furt dupa accident jpg
Transfagarasan ilustrate (5) jpg
62482331 jpg
alfred swinscoe captura video jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net