Câți pensionari din România au depus deja cereri de recalculare. Președintele Casei Naționale de Pensii Publice a vorbit despre situația acestora

Zeci de mii de pensionari au depus cereri de recalculare, iar în timp ce unii dintre români doar au dorit să se lămurească cum s-a ajuns la sumele din deciziile pe care le-au primit, alții au dorit ca pensia lor să fie recalculată.

Daniel Baciu / foto: Inquam Photos
Daniel Baciu / foto: Inquam Photos

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc chiar marți, pe data de 3 septembrie, Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, a declarat că nu mai puțin de 62.000 de pensionari din țara noastră au depus deja solicitări.

„Avem la nivel naţional 49.000 de audienţe acordate de către conducerea caselor teritoriale de pensii pentru clarificări asupra deciziilor de recalculare”, a declarat Daniel Baciu, potrivit adevarul.ro.

Zeci de mii de români au depus solicitări

„Pe lângă aceste audienţe, mai avem cereri de revizuire sau cereri de recalculare transmise în format letric, cât şi în format electronic la casele teritoriale de pensie, în număr de 13.600. Deci, avem un număr de 62.600 de cereri pe care le-am avut fie prin audienţă, fie prin cale electronică, pe care le-am primit în această perioadă din partea pensionarilor”, a mai declarat șeful CNPP.

Daniel Baciu a mai declarat și că din aceste zeci de mii de cereri primite, 2.853 au fost deja analizate și urmează să fie revizuite cât mai repede posibil.

Unele solicitări urmează deja să fie revizuite

Daniel Baciu a mai vorbit și despre faptul că, la nivelul întregii țări, încă mai sunt 170.000 de decizii de recalculare care nu au ajuns la beneficiarii lor de drept

„Mai avem şi nişte situaţii obiective la nivelul fiecărei case teritoriale de pensii cu privire la faptul că este vorba de 170.000 de decizii, la nivel naţional, care încă nu au fost distribuite şi nu au fost trimise de către colegii mei de la casele de pensii spre Poştă.

Din start noi aceste decizii le-am oprit pentru că avem situaţii în care fie că aceşti pensionari au intrat în sistem în luna august, trebuiau să primească întâi o decizie de pensie, conform legii 263 şi ulterior trebuiau să primească o decizie de recalculare, conform legii 360/2023”, a explicat Daniel Baciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zăpadă în septembrie în Austria Foto Captura video X jpg
baza jos copac jpg
eclipsa de luna din 21 ianuarie 2019 jpeg
front avioane 1 jpg
aplicatii pexels jpg
holera shutterstock 1203536896 jpg
Inundații în localitatea Pechea din județul Galați (3) jfif
dogs 2691871 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net