Un savant italian a reprodus Giulgiul din Torino

Ultima actualizare:

Giulgiul care măsoară 4,36 metri lungime şi are lăţimea de 1,10 metri, ilustrează chipul unui bărbat crucificat despre care credincioşii spun că ar fi chiar al Mântuitorului.

"Am demonstrat că este posibilă reproducerea unui obiect care are exact aceleaşi caracteristici ca Giulgiul", a specificat Luigi Garlaschelli, savantul care a realizat copia Giulgiului.

Mai multe teste prin metoda carbonului efectuate în anul 1988, în laboratoarele din Oxford, Zurich şi Tucson au provocat o adevărată polemică întrucât rezultatele experimentelor datau Giulgiul undeva între anii 1260 şi 1390. Scepticii au spus că este un fals creat în epoca medievală pentru a atrage curioşii, contra cost, evident.

Luigi Garlaschelli, profesor de chimie organică la Universitatea din Pavia, a reprodus Giulgiul la dimensiunile originale, folosind materiale şi tehnici specifice Evului Mediu. Au pus o bucată mare de pânză peste un voluntar după care au frecat materialul cu un pigment ce conţinea urme de acid.

"Dacă oamenii nu vor să creadă testarea cu carbon făcută în cele mai bune laboratoare din lume, e clar că nu mă vor crede pe mine", a spus Garlaschelli.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net