Victimele exploziei din Timişoara au făcut noapte albă, cot la cot cu jandarmii, pentru a-şi proteja garsonierele
Oamenii au refuzat să se cazeze la vecini sau la internatul pus la dispoziţie de primărie, preferând să stea de veghe prin maşinii. Locatarii spun că le-a fost frică de faptul că hoţii ar încerca să fure din blocul afectat de suflul exploziei.
Din cele 94 de familii care au rămas pe drumuri după ce, vineri dimineaţa, în blocul în care locuiau a avut loc o explozie, doar patru persoane au decis să se cazeze pentru câteva seri la un internat. Cei patru spun că nu aveau rude în Timişoara, astfel că, cel puţin pentru 48 de ore, vor spune "casă" internatului liceului "Henri Coandă" din Timişoara. Cele patru victime ale deflagraţiei împart o cameră de zece metri pătraţi, iar micul dejun va fi oferit gratuit de liceu.
Citeşte şi:Bomba la bloc in Timişoara
Nu toate familiile au decis să plece de la locul exploziei. Pentru că locuiesc de 25 de ani în blocul în care a avut loc explozia, familia Gabrilescu a decis să îşi sacrifice somnul. Soţul şi soţia au decis să petreacă noaptea într-un Logan, la doi metri de bloc. Ca printr-o minune, maşina a scăpat de pagube, însă pentru că hoţii ar putea încerca să dea târcoale apartamentelor, cei doi soţi au hotărât să păzească zona. Chiar dacă cele două intrări în bloc sunt păzite şi de jandarmi, şi de poliţiştii comunitari, membrii familiei Gabrilescu spun că sunt familiarizaţi cu cartierul şi cu "obiceiurile locale".
"Să spunem că mă simt mai liniştit când stau cu ochii pe bloc. Şi aşa nu cred că am fi avut somn, mai ales că explozia ne-a marcat ziua. Nu am mai văzut una ca asta. Chiar mă bucur că am scăpat cu viaţă, dar cu ce costuri... Nu o să stăm mai mult de câteva seri în maşină, dar până se mai remediază lucrurile, cred că aşa e mai bine", a spus Cristian Gabrilescu, de 51 de ani, unul dintre paznicii voluntari.
Pentru a nu se plictisi, omul s-a trezit cu mai mulţi companioni din blocuri din vecini. Întreg cartierul ştie ce s-a întâmplat vineri dimineaţa, iar vecinii au decis să îl ajute pe om. Astfel, i-au adus lui şi soţiei ceaiuri şi sandwich-uri, alături de o vorbă bună.
În această dimineaţă, lucrările de consolidare ale imobilului vor continua sub ochii celor rămaşi pe drumuri, întreg procesul urmând să dureze cel puţin trei luni de zile.