VIDEO. Furtuna Pia a lovit România cu forța unui uragan. În nordul țării a nins cu tunete și fulgere

Furtuna Pia, care a lovit Europa, a ajuns azi și în România. Meteorologii avertizează că fenomenul va fi destul de puternic și chiar va avea forța unui uragan. Au fost emise avertizări cod portocaliu și galben de vânt, viscol puternic și ninsori pentru aproape toată țara. Vineri dimineața, în nordul țării, s-a înregistrat un fenomen meteo extreme de rar: thundersnow. A nins cu tunete și fulgere.

image

Ninsori cu tunete și fulgere la Baia Mare

Un fenomen meteo extrem de rar a avut loc la Baia Mare unde a nins cu tunete și fulgere. Fenomenul este cunoscut sub denumirea thundersnow.

De la primele ore ale dimineții de vineri, în zona de nord-vest a țării, mai multe drumuri au fost înzepezite, după ce spre dimineață a nins viscolit. Drumarii încearcă să curețe carosabilul, dar intervenția lor este zădărnicită de vântul puternic care aduce zăpada la loc.

Vremea va deveni vântoasã în toatã ţara, urmând a se înregistra la rafalã viteze în general de 55...60 km/h - în zonele joase de relief, şi de 90...100 km/h - la munte, unde începând din orele serii la altitudini în general de peste 1500 m, rafalele vor depãşi chiar 110...120 km/h. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii pe arii extinse în regiunile intracarpatice şi pe spaţii mai mici în restul zonelor. La munte va ninge, local moderat cantitativ (10...15 l/mp) şi mai ales în zona înaltă va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă şi zăpadă troienită. În restul zonelor vor fi mai ales ploi, exceptând Maramureşul şi estul Transilvaniei unde vor fi mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade”, potrivit MeteoPlus.

Furtuna Pia a lovit până acum Marea Britanie, Olanda, Danemarca și în general partea de nord a Europei. La noi, în România, efectele au început să se observe de vineri dimineața.

Va fi ceva deosebit mai ales în zona montană și evident că vom avea intensificări de vânt peste tot în țară, dar nu va lovi cu puterea cu care a lovit nordul Europei”, a spus climatologul Roxana Bojariu, potrivit Digi24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net